Dr. House büyüledi

İKSV’nin düzenlediği 21. İstanbul Caz Festivali kapsamında Hugh Laurie nam-ı diğer Dr. House, The Copper Bottom Band ile birlikte 9 Temmuz akşamı Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde resmen tarih yazdı. Özellikle son 5 senedir Cemil Topuzlu Sahnesi’nde birçok konsere gittim, Dr. House’un konseri kadar konsere gelen bir kalabalık görmemiştim.

Haberin Devamı

DR.HOUSE BÜYÜLEDİ

Dr. House büyüledi

Yaklaşık 5000 kişinin izlediği, merdivenlerin bile tıka basa müzikseverlerle dolduğu konserde, sahnenin harika tasarımı için de bir büyük alkış gerekli. Çeşit çeşit halı ve kilimlerle süslenen sahnede Hugh Laurie sanki evinin salonunda sahneye çıkmış gibi rahat ve neşeliydi. Dr. House ve grubu kadar konsere gelen izleyici için de şapka çıkartmak gerekli, konser boyunca ilgiyi kaybetmeyen harika bir izleyici vardı o akşam.

Dr. House büyüledi

İlk defa Türkiye’de hayranlarıyla buluşan Hugh Laurie sahnede tüm neşesiyle bir nevi stand up yaparak aralarda izleyenleri güldürürken, nefis vokali ve müzisyenliğiyle o gece konsere gelen herkesi etkilemeyi başardı.

Haberin Devamı

İKSV’nin düzenlediği 21. İstanbul Caz Festivali’nde önümüzdeki günlerdeki konserler şu şekilde:

11 Temmuz Cuma günü Raymond Weil sponsorluğunda, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirilecek gecede, 21.15’te sahneye ilk olarak “big band” geleneğini 21. yüzyıla uyarlayan müzisyen ve besteci Darcy James Argue çıkarak topluluğuyla Brooklyn müzik ruhunu sahneye taşıyacak. Billy Holiday, Ella Fitzgerald gibi isimlerle kıyaslanan 25 yaşındaki genç yetenek Cécile McLorin Salvant ise hemen ardından, 22.45’te yine Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin etkileyici terasında İstanbullu izleyicilerle buluşacak.

Kellylee Evans ise 12 Temmuz’da Küçükçiftlik Park’ta festivalin konuğu oluyor. “Kanada Sahnesi” kapsamında hayranlarıyla buluşacak olan Kellylee Evans, sahneyi Baba Zula ve Brandi Disterheft Trio ile paylaşacak.

METALLICA İLE DÜNYA KUPASI HEYECANI

Dr. House büyüledi

Metallica, 13 Temmuz Pazar
günü aylardır beklenen konser için İTÜ Stadyumu’nda sahnede olacak. Benim gibi bu konseri bekleyen binlerce kişi Pazar günü İTÜ Stadyumu’nda bu efsane konsere artık saatleri geri sayarken, Dünya Kupası finalinin aynı güne denk gelmesi biraz talihsiz oldu. Futbol ile çok bağım olmasa da, çevremde çok kişinin arada kaldığını, ne yapacağını bilemediğine de birkaç gündür tanık oluyorum. Maçın 22:00’da başlayacak olması aslında bence bu işi zora sokuyor, yine de sonuç değişmiyor konser ve maç çakışacak.

Haberin Devamı

Pozitif Live müzikseverler için konser sonrasında en azından Dünya Kupası’nın final maçının son dakikalarını izleyebilmeleri için dev ekranlarda maç yayını yapacağını duyurdu. Bu arada Metallica konseri öncesinde Pentagram ön grup olarak sahne alacak, konsere gidecekler için hatırlatma olsun.

BANKS – GODDESS

Dr. House büyüledi

Bir süredir niyetim Lana Del Rey’in yeni albümünü yazmak. Ama herhalde Lana’da bir kısmetsizlik var, ne zaman albümü yazmaya otursam hep karşıma başka bir alternatif çıkıyor, benim yolumu değiştiriyor. Bu sefer de Banks bunu yaptı, Eylül ayında genç sanatçının muhteşem bir albümü geliyor. Bunu yazmadan kendimi rahat hissetmedim o sebeple Lana’yı biraz daha öteledim.

Haberin Devamı

Banks’i bir süredir Karışık Kaset’lerde sizlere dinletmiştim. Tam adıyla Jillian Banks’ın yeni albümünün çıkacağını öğrenince, biraz da hikayesini okuyunca sizlerin de kendisinden haberdar olmanızı istedim. Müzik hayatına arkadaşından ödünç aldığı klavye ile başlayan Banks, ailesinin boşanması sonrasında 15 yaşında yaşadığı bu sancılı dönemi şarkı yazarak gidermeyi seçmiş. Müziğe olan kabiliyetini kısa sürede fark eden Banks, tamamen kendi becerisiyle piyano çalmayı da öğrenip daha farklı alt yapılı şarkılar yazmaya başlamış.

Kaderin değişim rüzgarlarını estirdiği dönem, Banks’in yaptığı şarkısını Soundcloud’a (https://soundcloud.com/banksbanksbanks) eklemesiyle oluyor. Yaklaşık 4 ay sonra Billboard’un Banks hakkında ‘mıknatıs kadar çekici sözler yazan’ benzetmesiyle öve öve bitiremediği yazılara yer vermesi, artık Banks’i de tanınır kıldı.

Haberin Devamı

İlk single ‘Before I Ever Met You ‘ geçtiğimiz sene Şubat ayında yayınlanırken, ilk EP’si ‘Fall Over’ aynı senenin Mart ayında piyasaya sunuldu. Müzik tarzı The Weeknd ‘ e benzetildiği için olsa gerek, geçtiğimiz sene The Weeknd’in turnesi boyunca ön grup olarak sahne alan Banks, yakaladığı bu başarı ile ‘London’ adıyla Eylül ayında bir EP daha yayınladı.

Dr. House büyüledi

Şimdilerde genç sanatçı, önümüzdeki Eylül ayında ‘Goddess’ ilk albümü yayınlama heyecanında. Albümün adının ‘Goddess’ yani tanrıça olmasının feminen tarafının yanında aslında çok maskülen bir anlam içerdiğini anlatan Banks, albümün ‘tepeden tırnağa güçlü olmayı ve güçlü hissetmeyi ifade ettiğini’ belirtmiş. Sosyal medya kullanımıyla çok iyi olmadığını ifade eden Banks, telefon numarasının Facebook’ta paylaşılmasıyla yakın zamanda enteresan tecrübeler yaşamış. Hayranlarının ona telefonla ulaşmasını ‘tatlı ve samimi’ bulan şarkıcı en çok da cezaevinden arayan hayranları ile duygu dolu sohbetler yaptığını söylemiş.

Haberin Devamı

Sadeliği ve sakinliği ile daha doğrusu tam anlamıyla ‘cool’ kelimesinin karşılığı olarak gördüğüm Banks’in bu senenin en iyi çıkışlarından biri olacağına şimdiden eminim. Eylül ayında yayınlayacağı ‘Goddess’ in şarkı listesi şu şekilde olacak;

1."Alibi"

2."Goddess"

3."Waiting Game"

4."Brain"

5."This Is What It Feels Like"

6."You Should Know Where I'm Coming From"

7."Stick"

8."Fuck Em Only We Know"

9."Drowning"

10."Beggin for Thread"

11."Change"

12."Someone New"

13."Warm Water"

14."Under the Table"

Goddess – Deluxe

15."And I Drove You Crazy"

16."Fall Over"

17."Before I Ever Met You"

18."Bedroom Wall"

Hatırlarsınız geçtiğimiz aylarda ‘Tremors’ albümüyle yazdığım Sohn’un da Banks’in albümünde yapımcı olarak yer aldığını görmek, albüm için olan heyecanımı ikiye katlıyor.Eylül’e kadar Banks’e dijital müzik platformlarından yayınladığı EP’leri aracılığıyla erişebilirsiniz. Ben şimdilik Oscar’ımı ‘Goddess’ ve ‘Drowning’e veriyorum. Mutlaka Banks’e bir kulak verin, durmadan dinleyeceğinize eminim.

Yazarın Tüm Yazıları