Altınlar ülkeye dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Altınlar ülkeye dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2014 14:26

Dünyanın en çok altın rezervelerine sahip ikinci ülke olan Almanya yurt dışında barındırdığı altının yüzlerce tonunu ülkeye geri getirecek. Külçe altının bir tanesine ise Frankfurt'ta düzenlenen bir sergi kapsamında dokunulmasına izin verilecek.

Haberin Devamı

Siyaset alanında dile getirilen eleştirilerden sonra, Alman Merkez Bankası ABD ve Fransa'da barındırılan yüzlerce ton altını yurda geri ketirme konusunda karar kıldı. Ana altın rezervi bundan sonra Frankfurt-Am-Main’da muhafaza edilecek.

İLK KEZ KAPILARINI AÇACAK
Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann, halkın güvenini kazanmanın önemini vurgulayarak 12 ve 13 Temmuz'da ilk defa Merkez Bankası'nın kapılarını açacağını açıkladı. Ziyaretçilere 400 bin euro değerinde 12.5 kiloluk bir külçe altınına dokunmasına ve kaldırmasına izin verilecek, ancak bulunduğu vitrinden çıkarılamayacak.

102,1 MİLYAR EURO
Alman basınında yer alan haberlere göre 2020 yılına kadar yurtdışındaki 3 bin 387 ton ağırlığında ve 102,1 milyar euro değerindeki rezervin yarısından fazlasının Almanya'ya geri getirileceği belirtidi.

Haberin Devamı

2013 yılında başlayan altın transferi kapsamında 674 tonun ancak 37'si Paris ve New York'tan Frankfurt'a aktarılmıştı, ancak Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Carl-Ludwig Thiele transferin zamanında tamalayacağından umutlu olduğunu açıkladı.

Almanya altın rezervinin diğer ülkelerdeki mali kuruluşlarda muhafazasına ‘soğuk savaş’ sırasında başlanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!