İkinci finali kaybedecek olursak üzülürüm

Güncelleme Tarihi:

İkinci finali kaybedecek olursak üzülürüm
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2014 14:01

FIFA 2014 Dünya Kupası'nda sona geliniyor. Yarın Hollanda ile Brezilya dünya üçüncülüğü maçına çıkacak. 13 Temmuz Pazar günü ise futbolda dünyanın en büyüğü olmak için Almanya ve Arjantin karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Finallere favori takımlardan biri olarak gelen Almanya, Arjantin ile oynayacağı final maçı için kampa girerken, iki takım arasındaki 3. finalde ise 1-1 eşitlik var. 1986 Meksika'da Maradonalı Arjantin, Almanya'yı 3-2 yenerek kupaya uzanmıştı. Rövanş ise 1990 İtalya'da gerçekleşti ve Almanya, Arjantin'i tartışmalı bir penaltı golüyle 1-0 yenerek kupayı almıştı.

Arjantin ile oynayacağı 3. finalin hazırlıklarını sürdüren Almanya'da hedef Arjantin'in elinden 2. kez kupayı alarak futbolda dünyanın en büyüğü olmak. Yapılan antrenman sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen Almanya'nın rekortmen golcüsü Miroslav Klose, dünya kupalarının en çok gol atan (16) oyuncusu olarak kırdığı rekoru değerlendirirken, "Tek söyleyebileceğim 16’lar kulübündeyim ve bana katılacak herkese ‘hoş geldin’ diyeceğim." dedi. Arjantin ile çok zorlu bir final maçı oynayacaklarını belirten Miroslav Klose, "Benim için önemli olan tek şey takımın başarısı. İkinci finali kaybedecek olursak üzülürüm." diye konuştu.

Haberin Devamı

MESSİ - MARADONA KIYASLAMASINA KARŞI ÇIKTI

Almanya'nın tecrübeli golcüsü, bir basın mensubunun rakipleri Arjantin'in iki efsane ismi Messi ile Maradona'yı kayıslamasını istemesi üzerine ise "Messi ?Maradona? Onları kıyaslayamazsınız. Farklı iki oyuncu, farklı özellikleri var. Maradona eşsizdir." diyerek, kendisi ile Messi kıyaslamasına da, "Bence Messi fantastik bir oyuncu ama ikimizin özelliklerini kıyaslamak da mümkün değil." diye cevap verdi.

Yaşının ilerlemesinin (36) hatırlatılarak, 'milli takımı bırakacak mısınız?' sorusuna ise Miroslav Klose, "Daha önce de defalarca söylediğim gibi bedenim izin verdiği sürece devam edeceğim. Bırakma kararı ise planlı değil, kendiliğinden verilecek." diye cevap verdi. Miroslav Klose, dünya kupasına iddialı gelen ve G Grubu'nda kendileri, Gana, ABD ile birlikte mücadele eden Portekiz'in yıldızı Cristiano Ronaldo ile ilgili bir soruya ise "Ronaldo'nun nasıl oynadığını bizzat gördüm. Eksiksiz bir futbolcu. Bir hücum oyuncusu için gereken her şeye ve fantastik bir kişiliğe sahipti." diye cevap verdi. Bilindiği gibi Portekiz G Grubu'nda verdiği mücadelede Almanya'ya 4-0 yenilmiş, ABD ile 2-2 berabe kalmıştı. Grubun son maçında Gana'yı 2-1 yenerek puanını 4 yapmasına rağmen averajla ABD'nin ardından 3. olarak dünya kupasına veda etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!