Ataköy'deki tesislere mühür

Güncelleme Tarihi:

Ataköydeki tesislere mühür
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2014 12:31

İstanbul Ataköy sahilinde yapılan AVM, rezidans ve otel inşaatları ile ilgili mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesi üzerine Bakırköy Belediyesi inşaat alanına gelerek inşaatı mühürledi.

Haberin Devamı

Mühürleme işlemi ile ilgili hurriyet.com.tr'ye bilgi veren Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Ali Hacıalioğlu , Özyazıcı İnşaat Karadeniz Örme Proje Ortaklığı tarafından yürütülen ve kaba inşaatı tamamlanan 2 parseldeki bloklar için mühürleme işlemi yapıldığını söyledi. Bölgedeki diğer inşaat projeleri için de ruhsat iptal davası ve kıyı kenar çizgisi davaları olduğunu belirten Hacıalioğlu, “Ataköy Blumar projesi için de mühürleme gerekiyordu ancak projede fiili çalışma başlamadığı için yapılmadı. Bunun dışında sahil şeridinde yer alan 2 proje için de yakın zamanda aynı işlemlerin olmasını bekliyoruz” dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ise söz konusu inşaat için bölge mahkemesinin aldığı karar üzerine inşaatı mühürlediklerini kaydetti. Kerimoğlu'nun konuşmasının ardından belediye imar müdürlüğü ile zabıta ekipleri inşaatı mühürledi.

Haberin Devamı

Ataköydeki tesislere mühür

Ataköydeki tesislere mühür

BURAYI PARK YAPIYORUZ

Şantiye alanına gelen TOKİ İstanbul Emlak Daire Başkanı Ali Seydi Karaoğlu ise karara itiraz edeceklerini belirtti. İşlemin hukuksuz olduğunu iddia eden Karaoğlu, "Burada hukuksuz bir işlem yapılmaktadır. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı var, bu kararı yok sayamayız. Mahkeme kararlarını herkes uygulamak zorundadır. Ancak bu mahkeme kararı bu bulunduğumuz arazideki projenin durdurulmasına yönelik bir hüküm bulunmamaktadır. Mahalle belediyeye baskı uygulayarak bir mühürleme işlemi gerçekleştiriyor" dedi.

TOKİ olarak Ataköy ve Bakırköy sahilinin halkın kullanımına açılmasına yönelik düzenlemeler yaptıklarını savunan Karaoğlu’na vatandaşlar tepki gösterdi. Sahil şeridine rezidans yapılmasını eleştiren vatandaşların tepkisi üzere Karaoğlu inşa edilen rezidanslardan konut alanların devletin imarına, belediyenin ruhsatına güvenerek yola çıktığını söyleyerek onların da mülkiyet hakkı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Karaoğlu Yürütmeyi durdurma kararına itiraz edeceklerini söyledi. Tartışmaların ardından alana gelen zabıta ekipleri megafonla yaptığı anonsla çalışanların şantiyeden ayrılması uyarısında bulundu.

Ataköydeki tesislere mühür
Ataköy sahiline kulelere durdurma kesinleşti

Ataköydeki tesislere mühür
Mühür için gözler belediyede

Ataköydeki tesislere mühür


BAKMADAN GEÇME!