NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ’nde oku, çift anadalı ücretsiz yap

Güncelleme Tarihi:

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ’nde oku, çift anadalı ücretsiz yap
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2014 09:00

Öğrencilerin kendilerini geliştirmesine büyük önem verdiklerini söyleyen Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal, “Bizim için sadece değişime ayak uyduran değil bizzat değişimi yapan, dönüşümlere önderlik eden, yenilikler getiren gençler yetiştirebilmek çok önemli. Eğer öğrencilerimiz aldıkları eğitimin yanı sıra gerek mesleki anlamda öne plana geçebilmek, gerekse kişisel gelişimi için çift anadal yapmak isterlerse seçtikleri ikinci bölüm için onlardan ücret almıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ’nde oku, çift anadalı ücretsiz yap
Mütevelli Heyet Başkanı Uysal, Nişantaşı Üniversitesi ile ilgili hedefleri ve amaçları konusunda düşüncelerini şöyle açıkladı:
Nişantaşı Üniversitesi olarak, Türkiye’nin önümüzdeki 10 yılı, 25 ve 50 yılı için iş hayatında ve toplumun her alanında lider olacak gençleri yetiştirmek üzere, 2010 yılında, dört yıl önce yola çıkıldı. Sahip olduğumuz vizyon ve misyonumuzla, Türk üniversiteleri içerisinde, en yüksek iş deneyimi ile mezun veren üniversite olmak, hedeflerimiz arasında önceliklidir. Bu hedefi gerçekleştirmek üzere, iş hayatının ve sosyal hayatın her alanında var olan, öğrencilerini bu alanlarla iç içe barındıran, 24 saat “interaktif”, 24 saat ‘yaşayan’ bir üniversite modeli hedefliyoruz. ‘Yaşayan Üniversite’ modeli için, üç temel fonksiyonu da birlikte gözeteceğiz; geleceğin liderlerini yetiştirmek adına kaliteli eğitim-öğretim içeriği, bilimsel ve teknolojik araştırmalara odaklanmakve üniversite-sanayi-toplum işbirliği çerçevesinde İstanbul ve Türkiye’nin kentsel, bölgesel ve ulusal kalkınmasına azami katma değeri sağlamak.

Haberin Devamı

İNGİLİZCE EĞİTİMİNDE İDDİALIYIZ

Nişantaşı Üniversitesi, İngilizce eğitimini Oxford ile beraber yürüttüğü birebir metodunu uygulayarak veriyor. Her ay dünyanın çeşitli yerlerinden 150 öğrenciyi Nişantaşı Üniversitesi’ne getirip İngilizce hazırlık sınıfında öğrencilerimizle birlikte proje yaptırıyoruz. Böylece gençlerimiz öğrendikleri teorik bilgileri pratik konuşma yaparak ve yabancı arkadaşları ile beraber projeler oluşturarak kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar. Hem İngilizce’yi konuşma sorunları olmuyor hem de farklı kültürlerle kaynaşmayı öğreniyorlar. Günümüz iş hayatında uluslararası şirketlerin yeri göz önünde bulundurulursa öğrencilerin daha okuldayken farklı ülkelerden insanlarla beraber çalışma ve üretme fırsatı yakalamasının önemi daha iyi anlaşılır.
Nişantaşı Üniversitesi’nde Erasmus + ile öğrencilerimizin yanı sıra akademik ve idari personelimiz için de yurtdışı fırsatları sunuyoruz. Avrupa’da anlaşmalı olduğumuz üniversitelere hem ders vermek hem de eğitim almak için personelimiz gidebiliyor.
Avrupa Birliği Gençlik Projeleri ile öğrencilerimiz, bir hafta ya da 10 günlük kültürel ve sosyal projeler için de yurtdışına gidebiliyorlar. İsteyen öğrencilerimize staj yapmak için de yurtdışında imkan sağlıyoruz.

Haberin Devamı

Yüzde 75 burs veren üniversite

Nişantaşı Üniversitesi, kaliteli eğitim vermek kadar bunu herkes için ulaşılabilir kılmak için de çalışıyor. Kampus yeri seçiminden burs imkanlarına kadar her şey, iyi eğitimi daha çok kişiye ulaşılabilir kılmak için. Nişantaşı Üniversitesi’nin bölüm ve programlarının üçte ikisi, yüzde 75 burs oranıyla öğrenci alıyor.
Vakıf bilinciyle yola çıkan ve “vakfetme” prensibiyle hareket eden üniversite, öğrenciler kadar velileri de düşünerek uzun ve zorlu bir süreç sonunda üniversiteye gelen öğrencilere yüksek oranda burs veriyor. Böylece öğrencilerin çalışmalarını ödüllendirdiği kadar velilerin de sırtından yük alabilmek için bütün kolaylıkları sunuyor.
Üniversitenin mühendislik bölümlerinin tamamı yüzde 75 burs veriyor. Yine gittikçe önem kazanan mesleklerden Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Radyo Televizyon ve Sinema, İç Mimarlık gibi bölümleri de yüzde 50 burs oranıyla öğrenci alıyor.
İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi bölümlerimiz ve meslek yüksekokulu programlarının yine yaklaşık üçte ikisine yüzde 75 burs oranıyla öğrenci alınıyor.
Nişantaşı Üniversitesi’nde verilen burslar disiplin suçu dışında asla kesilmiyor.

Haberin Devamı

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ’nde oku, çift anadalı ücretsiz yap

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Kültürün en önemli yansıması olduğu kadar pratik hayatımızda kapladığı yer de düşünüldüğünde gastronomi ve mutfak sanatları bölümünün önemi gittikçe artıyor.
Türkiye’nin uluslararası şirketlerin gün geçtikçe daha yatırım yaptığı ve dört mevsim turizm yapılabilen bir yer olduğu düşünüldüğünde profesyonel mutfak yöneticilerine, şeflerine ve aşçılara ne kadar ihtiyaç duyulduğu daha net ortaya çıkıyor.
Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde, öğrencilerimiz, uzman akademisyenlerden uluslararası otel ve restoranların şeflerinden, beş yıldızlı otel standartlarında uygulama mutfaklarında eğitim alıyorlar.
Yalnızca aşçılığı değil, restoran işletmeyi ve yönetim becerileri edinmeyi de öğrenmektedirler. Yapacakları işin hem yapısının, hem de alanlarının çok kültürlü olması dolayısıyla İngilizce’nin yanı sıra İspanyolca, İtalyanca, Fransızca ve Rusça dil eğitimi imkanı da var.

Haberin Devamı

AŞÇILIK BÖLÜMÜ DE ÜNİVERSİTENİN GURURU

Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal bütün öğrencileriyle gurur duyduğunu belirerek, “En çok ilgi gören ve başarılı olan programlarımızdan birisi de aşçılık, grup halinde çalışmanın en iyi örneklerinden birini veren öğrencilerimiz bu programda okuyor.
Akdeniz Uluslararası Aşçılık Şampiyonası’nda, Nişantaşı Üniversitesi Aşçılık Programı öğrencilerimiz altın ve bronz madalya getirdi. Yine 1’inci Bursa Ulusal Yemek Yarışmasında madalya aldılar.
Bizim bütün öğrencilerimiz yaşadığı topluma duyarlı, içinde bulundukları duruma ve koşullara göre çözümler üretebilen, ellerinden gelen her şeyi yapan gençlerdir. Soma’da yaşananlardan sonra bir grup öğrencimiz hemen ertesi gün destek olmak için Soma’ya giderken aşçılık bölümü öğrencilerimiz de Mutfağın Yıldızlarıyla beraber “Kalbim Soma” sloganıyla gerçekleştirilen ve geliri Somalı ailelere gönderilecek olan projede gönüllü yer aldılar.

Haberin Devamı

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ’nde oku, çift anadalı ücretsiz yap
1+4+1 sistemi ile ücretsiz master eğitimi

Eğitimde bütünlüklü yapı içinde ilerlemeyi önemseyen Nişantaşı Üniversitesi, iyi bir yabancı dil hazırlık ve lisans eğitiminden sonra gerekli not ortalamasını sağlayan öğrencilere ücretsiz MBA eğitimi veriyor. Geleceğin yöneticilerini ve iş adamlarını yetiştirmeyi hedefleyen NişantaşıÜniversitesi, bunun için öğrencilerine bütün olanakları sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!