Maliyeti el yakıyor

Güncelleme Tarihi:

Maliyeti el yakıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2014 11:51

Galatasaray Kulübü'nü ödemelerinde yaşanan gecikme nedeniyle FIFA'ya şikayet eden ve Almanya'nın Werder Bremen takımıyla sözleşme imzalayan Boşnak futbolcu Izet Hajrovic'in olası maliyeti göz korkutuyor.

Haberin Devamı

Geride kalan sezonun devre arasında İsviçre'nin Grasshoppers kulübünden 3,5 milyon avro bonservis bedeliyle transfer edilen ve büyük beklentilerle kadroya dahil edilen Izet Hajrovic'in Galatasaray macerasının, Özhan Canaydın'ın başkanlığı döneminde yaşanan "Ribery krizi"ne benzer bir şekilde sonuçlanma ihtimali sarı-kırmızılı yönetimi sıkıntıya soktu.

Galatasaray Kulübü'nün, Werder Bremen ile sözleşme imzalamasına karşın, oyuncunun henüz FIFA'dan geçici lisans alamadığını ve kendilerinden de bu yönde bir savunma istenmediğini duyurmasına karşın, olası kötü senaryonun mali boyutu oldukça yüksek.

Tazminat talebiyle birlikte maliyeti 9 milyon avroya yaklaşabilir

Izet Hajrovic'in, FIFA'ya 4,6 milyon avro erken fesih tazminatı talebiyle yaptığı başvuruyla birlikte, oyuncunun kulübe olası maliyeti 9 milyon avroya yaklaşıyor.

Grasshoppers Kulübü'ne ödenen 3,5 milyon avro bonservis, oyuncunun yarım sezonda kazandığı 670 bin avro ve sözleşmesinin kalan 4 yıllık bölümü için istediği 4,6 milyon avro tazminat talebinin toplamı, 8 milyon 770 bin avroya ulaşıyor.

Hajrovic, 4,5 yıllık sözleşmesinin, yarım sezonluk ilk bölümü için imza ücretiyle birlikte 550 bin avro ve forma giydiği 12 maç için de 120 bin avro gelir elde ederken, kalan 4 yılı için de her bir sezon için 1,1 milyon avro garanti ücret elde edecekti.

Galatasaray Kulübü, sorun yaşanılan oyuncuyla ilgili tüm hukuki yolların kullanılacağını daha önce yapılan açıklamalarda duyurmuştu.

12 maçta 526 dakika süre aldı

Izet Hajrovic, yaklaşık 5 ay süren Galatasaray macerasında 12 resmi maçta forma giydi ve 526 dakika sahada kaldı

Spor Toto Süper Lig'de 5'i ilk 11'de olmak üzere 8 maça çıkan Boşnak oyuncu, 366 dakika süre alırken, Ziraat Türkiye Kupası'nda forma şansı bulduğu 2 maçta toplam 116 dakika, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 2 maçta ise toplam 44 dakika ter döktü.

Hajrovic, sarı-kırmızılı formayla tek golünü, Ziraat Türkiye Kupası'nda Tokatspor ile deplasmanda yapılan karşılaşmada kaydetti.

Boşnak oyuncunun Galatasaray'da oynadığı resmi maçlar ve performansı şöyle oldu:

Maç Organizasyon Dakika Gol
Galatasaray-Bursaspor Süper Lig 34 0
Galatasaray-Eskişehirspor Süper Lig 68 0
Çaykur Rizespor-Galatasaray Süper Lig 1 0
Galatasaray-Kayserispor Süper Lig 65 0
Torku Konyaspor-Galatasaray Süper Lig 10 0
Sivasspor-Galatasaray Süper Lig 63 0
Elazığspor-Galatasaray Süper Lig 80 0
Galatasaray-Gençlerbirliği Süper Lig 45 0
Tokatspor-Galatasaray Türkiye Kupası 90 1
Galatasaray-Bursaspor Türkiye Kupası 26 0
Galatasaray-Chelsea Şampiyonlar Ligi 30 0
Chelsea-Galatasaray Şampiyonlar Ligi 14 0







Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!