Kılıçdaroğlu meydanlara iniyor: İlk durak İstanbul

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu meydanlara iniyor: İlk durak İstanbul
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2014 10:43

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçim miting programı 17 Temmuz'da İstanbul Beylikdüzü mitingi ile başlayacak ve 9 Ağustos'da Kadıköy mitingi ile sona erecek.

Haberin Devamı

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile yaptıkları ortak açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçiminde yapacağı mitingler hakkında bilgi verdi.

Tekin ve Ağbaba, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun 9 Ağustos tarihine kadar İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Tekirdağ, Antalya, Amasya, Eskişehir, Manisa, Malatya, Tokat, Giresun Mersin ve Hatay'ın da bulunduğu illerde miting düzenleyeceğini, mitinglerin şölen şeklinde geçmesinin planlandığını söyledi.

Genel Başkanın yapacağı mitinglerle ilgili CHP örgütleri ve partili belediye başkanlarının gerekli her türlü çalışmayı yapacağını belirten Tekin ve Ağbaba, mitinglerin iftar sonrasında gerçekleştirileceğini, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun CHP'li belediyelerin iftar ve sahur etkinliklerine de katılacağını, bu etkinliklerde konserler ve gösterilerin de olacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Tekin ve Ağbaba, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun 17 Temmuz'da İstanbul Beylikdüzü'nde başlatacağı mitingin 9 Ağustos'da İstanbul Kadıköy mitingi ile tamamlanacağını ifade etti.

Gürsel Tekin ve Veli Ağbaba yaptığı ortak açıklamada; "Cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye'nin içeirde ve dışarıdaki sorunların üstesinden gelmesi gereken önemli bir süreç. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili cesur davranıp uzlaşma kültürünün mimarı olmuştur. CHP'nin böyle önemli bir konu karşısında duyarsız davranması düşünülemez. CHP'ye düşen, uzlaşma kültürünün mimarı olmaktı. CHP'de bunu yerine getirdi. Kaygılar, eleştiriler, tartışmalar olabilir, bunlar çok doğaldır. Ancak, şuna inanı;, kaygı taşıyan insanların, Kılıçdaroğlu'na ve CHP'ye güvensinler. CHP'nin, bugün farklı siyasi partilerle Türkiye kamuoyuna Cumhurbaşkanı Adayı olarak sunmuş olduğu Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu ile inşallah 10 Ağustos'ta, ilk turda tarihi bir zaferi ilan edeceğiz. Bundan asla şüphemiz yoktur. Tüm yurttaşlarımızı şölen havasında geçecek olan mitinglerimize davet ediyoruz" açıklaması yapıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!