Metin Külünk seçimdeki randevu sistemini eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Metin Külünk seçimdeki randevu sistemini eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2014 09:31

AK Parti'nin Köln'de açtığı seçim bürosunun açılışında konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk “Randevu sistemi vatandaşın anayasal hakkına engel” dedi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Köln kentinde açılan Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Seçim Bürosu basına tanıtıldı. Köln'de açılan ofiste Avrupa'nın her yerindeki seçim ofislerinin koordinasyonu da yürütülecek. Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Seçim Bürosu Sorumlusu AK Parti İstanbul milletvekili Metin Külünk açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Randevu sistemi vatandaşın anayasal hakkını kullanımına engel olmaktan çıkarılmalıdır. Randevu almadan geldin kullanamazsın, geç kaldın kullanamazsın. Açık söylüyorum bu vatandaşı teknik detaylara boğarak anayasal hakkını engeller. Bunun yanlış olduğunu yüksek sesle söylüyorum.”

SEÇMENİN YÜZDE 5'İ YURT DIŞINDA
Milletvekili Metin Külünk ayrıca şu bilgileri verdi: “Başta Almanya olmak üzere yurtdışındaki milyonlarca Türk vatandaşı Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanacak. Türk vatandaşları şimdiye kadar sadece ülkeye giriş çıkış yaparken gümrük kapılarında oy kullanabiliyordu. Yetkililer gümrük kapılarında kullananların sayısının seçmen konumundakilerin yüzde 5 ila 7 arasında kaldığını belirtiyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun verilerine göre, yurtdışındaki seçmenlerin 1,5 milyonu Almanya’da, 85 bini ise ABD’de de olmak üzere toplam olarak yaklaşık 2,6 milyon. Bu oran, 50 milyonluk toplam seçmen sayısının yüzde 5’ine tekabül ediyor. Almanya da 7 bölgede oy kullanılacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!