Kılıçdaroğlu’na yumruklu saldırının iddianamesi tamam

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu’na yumruklu saldırının iddianamesi tamam
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2014 09:31

Haberin Devamı

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruklu saldırıda bulanan Orhan Övet hakkında, yaralama ve hakaret suçundan dava açtı. İddianamede Kılıçdaroğlu, şikayeti bulunmamasına rağmen, mağdur sıfatıyla yer alırken, Övet ile ilgili herhangi bir örgütsel bağlantı tespit edilemediği belirtildi. Övet’in yakını olan ve polis muhbiri olduğu iddia edilen A.G.Y’nin de emniyetle bağlantısının tespit edilemedi ifade edildi.
8 Nisan 2014 tarihinde Orhan Övet isimli kişi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na TBMM’de kulisinde saldırarak yumruk atmıştı.

Olayla ilgili Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Savcısı Sadık Bayındır Övet hakkında soruşturma başlatmıştı. Soruşturmayı tamamlayan savcı, “Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama” ve “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” suçundan dava açtı. İddianamede Övet’in eylemi gerçekleştirirken Kılıçdaroğlu’na yönelik “vatan haini” şeklindeki ifadesi hakaret suçuna delil sayıldı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’na saldırı olayında adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Övet, daha önce işlediği bir suçtan çarptırıldığı para cezasını ödemediği için Sincan Cezaevine konulmuştu. Son yargı paketinde yapılan düzenlemeler sonrası ise geçen hafta tahliye edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!