Denizli'de büyük patlama

Güncelleme Tarihi:

Denizlide büyük patlama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2014 02:17

Denizli kent merkezinde unlu mamüller üretimi ve satışının yapıldığı işyerinde bu sabah meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 3'ü ağır 25 kişi yaralandı. AFAD daha sonra yaralı sayısının 36'ya çıktığını duyurdu. Patlamanın sanayi tipi tüplerden kaynaklandığı sanılıyor.

Haberin Devamı

PASTANENİN HAMİLE SAHİBİ UYUTULDU

Denizli'de patlamanın meydana geldiği unlu mamüller üretiminin ve satışının yapıldığı işyerinin sahibi 8 aylık hamile Didem Turgut (33), tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi'nde aşırı ağrıları nedeniyle uyutuldu. İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, "Bizim için öncelikle annenin hayatını kurtarmak önemli. Kadın Doğum uzmanlarımız ile çocuk doktorları gerekli muayeneyi yaptı. Bebeğin sağlığı şu anda çok iyi. Anne adayı Didem Fazlı çok fazla ağrı çektiği için uyutuldu. Vücudunun yüzde 50'si yanmış durumda. Şu anda erken doğum söz konusu değil. Uyutulan anne adayı ağrılı dönemi atlatırsa iyileşme süreci hızlanır" dedi. İl Sağlık Müdürü Dr.Mahmut Tekin, 36 yaralıdan Fahrettin Çoban ile Yaşar Dağüstü'nün durumlarının ağır olduğunu sözlerine ekleyerek, "Fahrettin Çoban, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi, Yaşar Dağüstü'de Servergazi Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altında. Her iki yaralının da hayati tehlikesi devam ediyor" dedi.

Bu arada, 9 ay önce unlu mamülleri işyerini açan Didem Turgut'un, açılıştan sonra yerel bir televizyonla yaptığı tanıtım çalışması yaptığı ortaya çıktı. 33 yaşındaki Didem Turgut'un hastanedeki yaşam mücadelesi devam ediyor.

Haberin Devamı

Denizli’nin en hareketli bölgesi Bayramyeri yakınlarında 357’nci sokak içinde, unlu mamüller üretiminin ve satışının yapıldığı işyerinde saat 09.10’da patlama meydana geldi. Beş katlı binanın zemin katındaki işlerinde meydana gelen patlamada, sokak savaş alanına döndü. Patlamanın meydana geldiği işyeri enkaza dönerken, patlamanın şiddetiyle karşı binaların özellikle ilk üç katlarındaki tüm işyeri ve evlerin camları kırıldı, pencere çerçeveleri yerlerinden fırladı. Bölgeye çok sayıda ambulans, kurtarma ekipleri sevkedildi.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İlk belirlemeye göre işlerinde bulunan ve adı belirlenemeyen 1 kişi hayatı kaybetti. Ambulanslar 3'ü ağır, 20 yaralıyı Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, Server Gazi Devlet Hastanesi, Denizli Devlet Hastanesi ve özel sağlık kurumlarına taşıdı. Yaralıların çoğunun yoldan geçenler olduğu öğrenildi. Ayrıca cam kırıklarından etkilenip durumları hafif olan birçok yaralının da hastanelere gitmeyip pansumanlarını yaptırdıkları bildirildi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Denizli Valisi Abdulkadir Demir de olay yerine gelerek incelemede bulundu. Vali Demir, "İlk belirlememize göre işyerindeki 1 kişi öldü, 3'ü ağır 20 yaralımız var. 3 yaralı dışındakilerin, durumu iyi. İşyerinde sanayi tipi tüplerin bulunduğu görüldü. Patlama büyük ihtimalle gaz sıkışmasından kaynaklandı. Ancak kesin sonuç incelemeyle ortaya çıkacak" dedi.

Bu arada işyerinin bulunduğu binada doğalgaz olmadığı, ancak sokakta ve bitişik binalarda doğalgazın olduğu öğrenildi.

HER YER SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ / FOTO GALERİ

PATLAMA SONRASI YAŞANANLAR / HÜRRİYET TV

AFAD: 36 YARALI

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden patlamayla ilgili yapılan açıklamada, yaralı sayısının 3’ü ağır 36’ya çıktığı bildirildi. Durumu hafif olan yaralıların da hastaneye kendilerinin gitmesiyle yaralı sayısının arttığı öğrenildi. Yaralılardan 16’sının tedavisinin ayakta yapıldığı ancak işleri sahibi olduğu belirtilen 8 aylık hamile Didem Fazlı’nın vücudunda yüzde 50 yanık meydana geldiği, yoğun bakımda tutulduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

AFAD’ın açıklamasında ilk belirlemeye göre patlamaya sanayi tipi tüplerden sızan gazın neden olduğu bildirildi.

Öte yandan zemininde bir ay önce devirle yeniden açılan unlu mamüller işyerinin bulunduğu 6 katlı binanın üst katlarının boş olduğu görüldü. Oldukça eski olan binanın daha önce sürücü kursu tarafından kullanıldığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!