Petrol Ofisi borsadan çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Petrol Ofisi borsadan çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2014 01:13

Petrol Ofisi'nin hakim ortağı OMV Aktiengesellschaft halka açık ek hisse alımı yaparak azınlık hissedarların ortaklıktan çıkarılma hakkı kazandığını duyurdu. Şirket borsa kotundan çıkma işlemleri için ana şirket POAŞ'a başvurulacağını da bildirdi.

Haberin Devamı

Petrol Ofisi'nin hakim ortağı OMV Aktiengesellschaft, OMV Petrol Ofisi A.Ş.'nin borsa kotundan çıkarılmasına ilişkin işlemleri başlatmak üzere POAŞ’a başvurulacağını bildirdi.

OMV Petrol Ofisi A.Ş. ile ilgili olarak OMV Aktiengesellschaft adına vekaleten Dr. R. Selim Keki tarafından KAP'a yapılan açıklamada OMV'nin halka açık ek pay satın alarak azınlıkta kalan ortakların ortaklıktan çıkarılma hakkını kazandığı ve bu hakkın kullanılacağı bildirildi.

Şirket borsa kotundan çıkma işlemleri için POAŞ'a başvurulacağını duyurdu.

DEMİRDÖKÜM DE ÇIKMAK İÇİN BAŞVURDU

60 yıllık dev şirket Türk Demirdöküm de bu ay başında borsa kotundan çıkmak için Borsa İstanbul'a başvuracağını açıklamıştı. Şirketten bugün KAP'a yapılan açıklamada başvurunun yapıldığı bildirildi. Yapılan açıklamada ana ortak VSDI haricindeki ortaklara ait olan ve şirket sermayesinin toplamda yüzde 3.81'ine tekabül eden 205.93 milyon adet payın iptal edilip, aynı sayıda yeni payın VSDI adına çıkarılacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!