Tuzluçayır otobüsleri 33 gün sonra eve dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Tuzluçayır otobüsleri 33 gün sonra eve dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2014 01:26

Haziran ayında Tuzluçayır’da düzenlenen eylemde yakıldığı gerekçesiyle güzergahları değiştirilen EGO’nun Tuzluçayır seferleri, 33 gün sonra eski güzergahına dönüyor. Başkan Gökçek, seferlerin bugünden itibaren başlayacağını şu tweet’le duyurdu: “İptal edilen hatlarda tekrar otobüsler çalışmaya başlayacak. Umarım militan gruplar muhtarların tepkisinden ders çıkarır.”

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, haziran ayında Tuzluçayır’da gerçekleştirilen bir eylemde tahrip edildiği gerekçesiyle Twitter’dan “Sizde vicdan olmadığı kesin ama akılda yok. Şimdi bu güzergah can ve mal güvenliği nedeniyle otobüssüz kalacak” paylaşımının ardından güzergah değişikliği yapılan EGO otobüsleri eve dönüyor.
Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz ay Tuzluçayır’da gerçekleştirilen Lice protestolarında bir belediye otobüsünün yakıldığı gerekçesiyle Ege, Tuzluçayır, Şirintepe, Şahinkaya, Kartaltepe ve General Zeki Doğan mahallelerine sefer düzenleyen EGO otobüslerinin güzergahlarında değişiklik kararı almıştı.
Gökçek, önceki gün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Tuzluçayır otobüslerinin bugünden itibaren seferlerine yeniden başlayacağını ifade ederek, “UKOME yarın toplanıyor. Yarından itibaren iptal edilen hatlarda tekrar otobüsler çalışmaya başlayacak. Muhtarlara ve halkımıza teşekkürler” dedi.

Haberin Devamı

ÇOK ÜZÜLÜYORDUK

Otobüsleri tahrip eden şahıslardan ikisinin yakalanarak tutuklandığını kaydeden Gökçek, şu tweet’leri paylaştı:
“Mahalledeki halkın ne anarşistlere, ne de eylemcilere katılmaması, yer yer ciddi tepki koymaları alkışlanacak bir olay. Gerek vatandaşlar, gerekse muhtarlarımız belediyemize müracaat ederek, halkın çok sıkıntı çektiğini bize ısrarla söylediler. Bizde bu konuda gerçekten çok üzülüyorduk. Bir taraftan şoför ve halkımızın can güvenliği, öte taraftan otobüslerimizdeki mal güvenliği bizi çıkmaza soktu.

UKOME TOPLANIYOR

Bu arada muhtarlar Mamak Belediye başkanımıza da müracaat etmişler ve aralarında bir bildiri hazırlayarak imzalamışlar. Muhtarlarımızın imzaladıkları metin taktire şayan. İşte halkına sahip çıkmak bu. 6 muhtarımıza teşekkürler. Umarım militan gruplar ve başta Halkevleri olmak üzere eylemci sivil kuruluşlar muhtarların tepkisinden ders çıkarır. UKOME yarın (bugün) toplanıyor. Yarından itibaren iptal edilen hatlarda tekrar otobüsler çalışmaya başlayacak. Muhtarlara ve halkımıza teşekkürler.”

Tuzluçayır otobüsleri 33 gün sonra eve dönüyor

Haberin Devamı

Melih Gökçek, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Tuzluçayır semtinde bulunan 6 mahalle muhtarının hazırladığı bildiriye de yer vererek, “Muhtarlarımızın imzaladıkları metin takdire şayan. İşte halkına sahip çıkmak bu. 6 muhtarımıza teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!