Sen de Bir Damacana Kap Koy

Mobil su ulaştırma sistemi Damacana, sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarını hayatta tutmak amacıyla “Sokak Hayvanları İçin Sen de Bir Damacana Kap Koy” projesini başlatıyor.

Haberin Devamı

Online İşler’in ilk projesi olan Damacana, mobil teknolojiler kullanılarak geliştirilmiş, kullanıcı dostu ve ücretsiz olarak erişilebilen bir uygulamadır.
Türkiye’de geniş veri tabanı üzerinden hızlı bir şekilde sağlıklı içme suyu ulaştırma hizmeti veren Damacana, yaz aylarında susuz kalan sokak hayvanlarının ihtiyacını gidermek üzere yeni bir projeyi hayata geçiriyor.
Öncelikle İstanbul’da başlayacak “Sokak Hayvanları İçin Sen de Bir Damacana Kap Koy” adlı proje için Ataşehir, Beşiktaş, Şişli ve Sarıyer pilot bölgeler seçildi.
Başlangıç aşamasında Ataşehir, Beşiktaş, Şişli ve Sarıyer Belediyeleri’nden alınan destek ile belirlenen bölgelerde her köşe başına bir damacana su kabı koyulacak.
Binlerce hayvanseverle birlikte İstanbul Veterinerler Odası’nın da desteklediği projenin gönüllüleri arasında Bedri Baykam, Nasuh Mahruki, Seyyal Taner, Semiha Yankı, Barbaros Şansal, Yıldırım Mayruk, Selçuk Ural ve Ertan Erdura gibi birçok önemli ünlü isim de yer alıyor.
İstanbul’da sokağa atılmış ya da kaybolmuş yaklaşık 10 bin kedi ve köpek, özellikle yaz aylarında susuzluktan can çekişerek ölüyor.
Belediyeler ile yapılan işbirlikleri ve İstanbul Veterinerler Odası’nın da desteği ile İstanbul’un dört bir yanına yerleştirilecek kaplardaki sular, binlerce kedi ve köpeğin susuzluğunu giderecek.

Haberin Devamı

İzmirli hayvanseverlere yardım eli uzatılsın

Güzin Abla, sizin hayvanları sevdiğinizi bildiğim için, köşenizden maddi imkânları kısıtlı olan hayvanseverlere bir yardım eli uzatılması çağrısında bulunmanız için yazıyorum.
Karabağlar Belediyesi bana “sokak hayvanları koruma gönüllüsü” kartı verdi. Bu çok güzel, fakat çantamda taşımaktan başka bir işe yaramadı.
Sokakta görebildiğim hastalanmış kedi ve köpeklerin tedavisini kısıtlı imkânlarımla sağlamaya çalışıyorum. Tabii bunları özel veterinerlerde yaptırmak zorunda kalıyorum.
Ben ve benim gibiler çok sıkıntı çekiyoruz, belediye bizlere maddi yardım yapmıyor.
Sizden ricam, köşenizden sokak dostlarımıza kuru mama yardımına bulunmaları için çağrı yapmanız.
Ayrıca dostlarımızın kısırlaştırılmasında veterinerlerin de yardımcı olmaları için çağrıda bulunun.
Dostlarımızın apartman altlarında, kıyı köşe bir yerlerde barınabilmeleri için de izin versin insanlar.
Sokaklara bir kap su ile bir kap mama koymaları biz gönüllüleri maddi yönden rahatlatacaktır.
Nurcan Özbakır
E-mail: nurcanozbakir@yahoo.com

Yazarın Tüm Yazıları