Hakkari'de bir terörist teslim oldu

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride bir terörist teslim oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2014 14:56

Genelkurmay Başkanlığı, bir teröristin, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teslim olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde önemli yurt içi ve sınır olaylarıyla ilgili bilgi verildi. Buna göre, iki teröristin teslim olmak maksadıyla sınırın Irak tarafından, Hakkari Çukurca 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı Serbest Üs Bölgesi'ne doğru yaklaştıkları esnada, terör örgütü mensubu beş teröristin teslim olmaya gelen iki teröristi takip ederek ateş açtıkları, Hakkari Çukurca Karlısırt Yakın Emniyet Üs Bölgesi'nden yapılan gözetlemede tespit edildi.

Kobra araçlarının megafonu ile ikaz edilmesine rağmen terörist ateşlerinin devam etmesi üzerine, Karlısırt Yakın Emniyet Üs Bölgesi ve Serbest Üs Bölgesi'nde bulunan TSK unsurları tarafından anında karşılık verilmesiyle terörist atışları kesildi. Yapılan atışlar neticesinde, teslim olmaya gelen bölücü terör örgütü mensubu iki teröristten birisi, aynı gün saat 14.00 sularında, silahsız ve teçhizatsız şekilde teslim oldu. Çukurca Cumhuriyet Savcılığınca adli tahkikata başlandı.

Ayrıca teslim olma olayıyla eş zamanlı olarak Hakkari Çukurca Çayırlı Üs Bölgesi'nde bulunan radarla Irak topraklarından, bir atım havan atışı yapıldığı ve havan topunun yurt içindeki Marik Dağı bölgesine düştüğü tespit edildi. Işıklı, Çayırlı ve Kavuşak üs bölgelerinde bulunan TSK unsurları olaya anında karşılık verildi.

KAÇAKÇILIK FAALİYETİ

Öte yandan Türkiye-Suriye sınırında, akaryakıt kaçakçılığı ve yasa dışı geçiş maksadıyla kullanıldığı belirlenen 825 metre uzunluğunda boru ve üç sal ele geçirildi. Türkiye-Suriye sınırında Hatay Narlıca 2'nci Hudut Alay Komutanlığı ve Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlıkları sorumluluk sahalarında, mobil yol kontrol unsurları hudut devriye faaliyeti icra etti. Ekipler, devriye sırasında, Asi Nehri üzerinde ve yakın civarında, akaryakıt kaçakçılığı ve yasa dışı geçiş maksadıyla kullanıldığı belirlenen 825 metre uzunluğunda boru ve üç sal ele geçirdi. El konulan malzemeler, tutanakla olay yerinde imha edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!