Sezonu açtı bavulu topladı

Güncelleme Tarihi:

Sezonu açtı bavulu topladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2014 01:43

Beştepe’de her sezon başı yaşanan ilginç gelişmelere bir yenisi eklendi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği ile 42 gün önce sözleşme imzalayan ve önceki akşam takımının başında yeni sezonun ilk çalışmasına çıkan Teknik Direktör Kemal Özdeş ve yardımcıları ile yollar ayrıldı. Yeni teknik patron Mustafa Kaplan oldu.

Gençlerbirliği’nde daha önce sıkça görmeye alıştığımız ilginç gelişmelerden biri daha yaşandı ve 29 Mayıs’ta sözleşme imzalanıp teknik direktörlüğe getirilen Kemal Özdeş ile yollar ayrıldı. İşin ilginç yanlarından biri, önceki gün (Çarşamba) takımı ile birlikte sezonun ilk çalışmasına katılan Özdeş’in, bir gün sonra kulüple ilişkisinin kesilmesiydi. Kulüp resmi sitesinden yapılan açıklamada, Teknik Direktör Kemal Özdeş ile Kulüp Başkanı İlhan Cavcav arasında yapılan görüşmede, oyuncu transferleri konusunda anlaşmazlıklar yaşandığı, bunun sonucunda da karşılıklı olarak yolların ayrılmasına karar verildiği bilgisi kamuoyuna duyuruldu.
Geride kalan sezon takımı çalıştıran ve küme düşecek takımlar arasında gösterilen Gençlerbirliği’ni 9. basamağa kadar çıkaran Mehmet Özdilek ile de yollar ayrılırken, benzer gerekçeler öne sürülmüş, özellikle kulübün ekonomik politikasının, teknik direktörün taleplerinden önemli olduğunun altı çizilmişti.

Haberin Devamı

ORGANİZASYON ÇOK ÖNEMLİ

Kemal Özdeş, Ankara Hürriyet’e yaptığı kısa değerlendirmede, futbol ailesi içinde bu tür olayları gördüklerini, Ersun Yanal ile ilgili olarak da Gençlerbirliği kulübünde geçmişte benzer bir durumun yaşandığını hatırlatıp, “Sezon açılışı öncesinde yaptığım değerlendirmede, organizasyonun çok önemli olduğunu söylemeye çalıştım. Ayrılığın temel nedeni, kesinlikle transferler konusundaki fikir uyuşmazlığı. Bunun dışında başka bir neden yok” diye konuştu.
Gençlerbirliği’nde Özdeş’in takımdan ayrılmasının ardından Teknik Direktörlük koltuğuna, geride kalan sezon Hacettepe’yi ikinci lige çıkaran Mustafa Kaplan oturdu. Kaplan, 2010-2011 sezonunun 2. yarısında teknik direktör Ralf Zumdick’in Gençlerbirliği’nden istifa etmesiyle geçici olarak kırmızı-siyahlı ekibi çalıştırmış, ayrıca yardımcı antrenörlük ve sportif menajerlik görevlerinde de bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!