Ece Su davasında aile şikayetinden vazgeçti

Güncelleme Tarihi:

Ece Su davasında aile şikayetinden vazgeçti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2014 13:40

Sirkeci'deki feribot kazasında vapura binmek üzereyken denize düşen otomobilde 5 yaşındaki Ece Su ve anneannesi Şaziye Güleren'in ölümüyle ilgili görülen davada aile sanıklar hakkındaki şikayetinden vazgeçti. Ece Su'nun ailesinin avukatı Ejder Demir yazılı bir açıklama yaparak 'Müvekkillerim her duruşmada aynı acıyı yeniden yaşamaktadır. Bu nedenle, kamu davası olarak devam edecek davadaki şikayetlerinden vazgeçmiştir' dedi.

Haberin Devamı

SANIKLAR DURUŞMAYA KATILMADI
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, “Taksirle ölüme sebebiyet vermek" ve “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu yaralanmaya neden olmak" suçlarından 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan geminin kaptanı Erkan Atalay İm ve avukatı katılırken diğer sanıklar, Çımacı (İskeledeki görevli) Levent Dönmez ve usta gemici Özay Yaşar (Gemideki görevli) katılmadı.

Haberin Devamı

AİLE ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Mahkeme başkanı duruşmada ilk olarak davaya gelen evrakları okudu. Mahkeme, Ece Su'nun ailesinin sanıklar hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğine dair dilekçe gönderdiğini belirtti. Aile de duruşmaya katılmadı.

AİLENİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Sirkeci'deki feribot kazasında, vapura binmek üzereyken denize düşen otomobilde 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz ve anneannesi Şaziye Güleren'in ölümüyle ilgili süren ceza davasındaki şikayetinden vazgeçen ailenin avukatı yazılı bir açıklama yaptı.

Aile adına avukat Ejder Demir'in yaptığı açıklama şöyle:

Haberin Devamı

“15 Mart 2014 günü meydana gelen feribot kazasında, müvekkilim Ebru Güleren Yılmaz ile eşi Aydın Yılmaz'ın kızları Ece Su Yılmaz hayatını kaybetmiş, aynı kazada Ebru Güleren Yılmaz ve Ebru Güleren'in anneleri, Mine Dalkılıç'ın kızkardeşi olan Şaziye Güleren de vefat etmiştir.

Söz konusu kaza ile ilgili olarak sorumlular hakkında İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açılmış ve halen devam etmektedir. Müvekkillerim, hukukun üstünlüğüne ve yargının bağımsızlığına inanmakta olup, yaşadıkları bu vahim olayı psikolojik açıdan halen atlatmaya çalışmaktadırlar. Her duruşmada ve basına yansıyan her haberde aile aynı acıyı yeniden yaşamakta ve hayatları yeniden altüst olmaktadır.

Açıkladığımız bu nedenlerle, müvekkillerim sorumlular hakkında kamu davası olarak devam edecek davadaki şikayetlerinden vazgeçmişlerdir. Konu ile ilgili olarak tüm kamuoyuna hassas duygu ve düşüncelerinden ötürü teşekkür eder, benzer kazaların yeniden yaşanmaması için her ilgili tarafından gerekli tüm önlemlerin alınmasını dileriz."

Haberin Devamı

Ece Su davasında aile şikayetinden vazgeçti
DOSYA BİLİRKİŞİYE GÖNDERİLECEK

Duruşma tanık olarak dinlenen geminin başmühendislerinden ve olay anında kaptanın yanında olan Muhammed Bayraktar yolcuların araca yüklendiği sırada kendisinin de ara ara iskeleye baktığını belirtti. Tanık Bayraktar, “En son baktığımda alım bitmek üzereydi kapak üzerinde bir araç görmedim. Yerime doğru gittiğimde geminin hareket ettiğini fark ettim. O anda kaptana baktığımda onun da hareketin farkına vardığını, sert manevrayla gemiyi yanaştırmaya çalıştığını fark ettim. Daha sonra kaptanın önündeki ekrana baktığımda bir aracı denize düşerken gördüm. Ben NETA sesini duymadım. Duymak gibi bir görevim olmadığı için dikkat de etmedim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıkların kusurunun olup olmadığının tespit edilmesi için dosyanın bilişkişiye gönderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

OLAYIN GEÇMİŞİ

15 Mart 2014 tarihinde Sirkeci İskelesi'nde meydana gelen olayda 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz ile anneannesi Şaziye Güleren yaşamını yitirdi. Aracı kullanan Ece Su Yılmaz'ın annesi Ebru Güleren Yılmaz ile teyzesi Mine Dalkılıç ise yaralı olarak kurtuldular. Kazadan sonra geminin kaptanı Erkan Atalay İm, çımacı Levent Dönmez ile usta gemici Özay Yaşar hakkında, “Taksirle ölüme sebebiyet vermek" ve “Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu yaralanmaya" neden olmak suçlarından 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!