İsrail Ordusu kara operasyonu için emir bekliyor

Güncelleme Tarihi:

İsrail Ordusu kara operasyonu için emir bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2014 14:01

İsrail'in Gazze sınırına yığdığı askeri birliklerin, kara operasyonuna başlamak üzere talimat beklediği açıklandı.

Haberin Devamı

İsrail savaş uçaklarının üç gündür Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında ölenlerin sayısının 86'ya yükselirken, İsrail'in bölgede olası bir kara harekatı için yaptığı hazırlıkların da tamamlandığı belirtildi.

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Piyade birlikleri ve zırhlı araçlar Gazze'ye kara operasyonu düzenlemek üzere sınırda hazır şekilde verilecek emri bekliyor" dedi.

İsrail Ordusu kara operasyonu için emir bekliyor
GAZZE'DE ÖLÜM, İSRAİL'DE PANİK

Adraee, Genelkurmay Başkanlığı tarafından Gazze için hazırlanan müdahale planının kara operasyonunu da içerdiğine dikkati çekerek "Plan hükümet tarafından bir bütün olarak kabul edildi. Dolayısıyla kara operasyonu da bugün, yarın veya uygun görülen en kısa zamanda başlayabilir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İsrail Ordusu kara operasyonu için emir bekliyor

İsrail'de hükümetin 40 bin yedek askerin orduya alınmasına yeşil ışık yaktığına da değinen Adraee "Ancak yedek askerlerden henüz sınırlı sayıda bir kısım silah altına alınmış durumda " diye konuştu.

Adraee, gidişatın kara operasyonunu gösterdiğini vurgulayarak "Hamas'ın uzun menzilli füzelerle İsrail şehirlerini vurması bunu kaçınılmaz kılıyor. Ancak söz konusu müdahale işgal değil, kara operasyonu olacaktır" şeklinde konuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün yaptığı açıklamada ordunun her seçenek için hazır beklediğini söylemişti.

İsrail, olası kara operasyonu için 40 bin yedek askerini orduya çağırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!