Okul birincisine diplomasını Hilmi Özkök verdi

Güncelleme Tarihi:

Okul birincisine diplomasını Hilmi Özkök verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2014 14:10

İzmir Maltepe Askeri Lisesi’nde 49’uncu dönem mezuniyet töreni düzenlendi. Okul birincisine diplomasını ''Kasaptaki ete soğan doğramam'' sözleriyle çok tartışılan eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök verdi.

Haberin Devamı

Maltepe Askeri Lisesi’nde 5 yıllık eğitimlerini tamamlayan 306 öğrenci için okulda tören düzenlendi. Tören alanına ilk olarak, mezun olan öğrenciler geldi. Tören ise, EDOK Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın yerini almasıyla başladı. Öğrencileri selamlayan Orgeneral Çolak, daha sonra törene katılan üst rütbeli askerlerin yanı sıra aralarında Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök’ün de bulunduğu emekli askerleri selamladı. Özkök’le kısa süre ayakta sohbet etti.

Okul birincisine diplomasını Hilmi Özkök verdi

Törende ilk olarak okulu komutanı Piyade Kurmay Albay Devran Çetinkaya, konuştu. Mezun olan askeri öğrencilere, ailelerine ve silah arkadaşlarına seslenen okul komutanı piyade Kurmay Albay Devran Çetinkaya, "Türk milli eğitim sisteminin çağdaşlaşmasında bilimsel, kültürel ve sportif başarılarıyla askeri okullar öncü kurumlardır. Maltepe Askeri Lisesi’nin iyi insan, örnek vatandaş, mükemmel asker hedefiyle bu mücadeleye katkıda bulunmaktadır. Okulumuz bu yıl başta TÜBİTAK olmak üzere değişik kurum ve kuruluşlarca düzenlenen ulusal ve uluslararası bilimsel proje yarışmalarında önemli başarılar elde etti. Mezun olan öğrencilerime sesleniyorum. Sürekli bir değişimin yaşandığı günümüzde size her şeyi öğretmemiz mümkün değildir. Bizler size karmaşık sorunların çözümünde yol ve yöntem gösterdik. Bundan sonraki yaşamınızda yeterli bilgiye sahip olmak ve çözümler üretmek sizin elinizdedir" dedi.

Haberin Devamı

Okul birincisine diplomasını Hilmi Özkök verdi


OKUL BİRİNCİSİ ÖĞRENCİ ŞEREF YEMİNİNİ ETTİRDİ

Okul komutanının ardından konuşan okul dönem birincisi Tuncer Akalın, lisede geçirdikleri 5 yılda mükemmel bir asker olmanın yanı sıra iyi bir insan ve örnek vatandaşta bulunması gereken niteliklere ulaşmayı kendilerine hedef seçtiklerini dile getirdi. Akalan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni beş yıl önce verdiğimiz şeref sözüne sadık kalarak, kanımız ve canımız pahasına koruyacağız" dedi. Konuşması töreni izleyen ailelerce de uzun süre alkışlanan Tuncer Akalın, daha sonra kendisiyle birlikte mezun olan arkadaşlarına "Öğrenci şeref Yeminini" ettirdi.

Haberin Devamı

Okul birincisine diplomasını Hilmi Özkök verdi


DİPLOMALARI ÖZKÖK VE ÇOLAK VERDİ


Konuşmaların ardından özgeçmişleri okunan dereceye giren öğrencilerden okul birincisi Tuncer Akalın’a, diplomasını Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, ikinci Naci Karaağaç’a EDOK Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, üçüncü Recep Çetin’e ise, Emekli Korgeneral Ali Yalçın, verdi.

Okul kütüğüne ise, dönem plaketini yine okul birincisi Tuncer Akalın çaktı. Diploma töreninden sonra konuşan EDOK Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Maltepe Askeri Lisesi’nin, Türk Kara Kuvvetleri’nin üç lise dengi okulundan birisi olduğunu söyledi. Çolak, "Maltepe Askeri Lisesi olarak 2013 - 2014 öğretim yılında örnek eğitim kurumu seviyesine çıktı. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında önemli başarılar elde etti. Öğrencilerimi, öğretmenlerimi ve ailelerini tebrik ediyorum. Atatürk de gençlere büyük önem vermiştir. Mezuniyetin ardından, diğer askeri okullardan gelen öğrencilerle, Menteş Askeri kampında intibak eğitimi alacaksınız. Burada birbirinizi iyi tanıyın, kaynaşın bunu tavsiye ediyorum. Ardından da Harp okullarından dönem arkadaşı olarak mezun olmanın gururunu yaşayıp, ülkemizin çeşitli erlerinde hizmet edeceksiniz. Sevgili öğrenciler, kısa, orta ve uzun vadede planlarınız olsun. İyi bir subay olurken mutlaka, iyi bir subay, çağdaş bir subay ve ülkenizi temsil edecek subay olarak kendinizi yetiştirin. Bizler 5 yıllık sürede 5 bin 800 dersin dörtte birine yakınını İngilizce olarak verdik. Bunlar size önemli temeller sağladı. Bundan sonraki hayatınızda da bu eğitimi aksatmadan devam ettirin" dedi.

Haberin Devamı

Okul birincisine diplomasını Hilmi Özkök verdi


ŞAPKALARINI FIRLATIP MEZUNUYETİ KUTLADILAR

Okuldan mezun olduktan sonra büyük bölümü Kara Harp Okulu’na devam edecek olan öğrencilerin, bir bölümünün ise TSK’nın ihtiyaç durumuna ve aldıkları puanlara göre çeşitli üniversitelerde eğitim alacakları öğrenildi. Öğencilerin bu üniversitelerden mezun olduktan sonra TSK bünyesinde görev almaya devam edecekleri açıklandı. Tören, Maltepe Marşı’nı okuyan öğrencilerin geçit töreniyle sona erdi. EDOK Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın ayakta selamladığı öğrencilerin aileleri de, evlatlarının mezun olmasının gururunu yaşadı. Törenin sonunda komutanlar tören alanından ayrıldıktan sonra örencilerin ailelerine koşup şapkalarını havaya atmaları renkli görüntüler yarattı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!