Maltepe Askeri Lisesi'nde mezuniyet heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Maltepe Askeri Lisesinde mezuniyet heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2014 12:33

Kara Kuvvetleri Komutanlığına subay yetiştiren Kara Harp Okulu'na ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda üniversitelerin belirlenen bölümlerine daha sonra silahlı kuvvetlerde çalışmak üzere öğrenci temini için lise düzeyinde eğitim ve öğretim yapan Maltepe Askeri Lisesi, 49. dönem mezunlarını verdi.Dönem birincisi öğrenciye diplomasını eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök verdi.

Haberin Devamı

Okulda düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, lisenin 2013-2014 öğretim yılında çok başarılı çalışmalara imza attığını, örnek bir eğitim kurum haline geldiğini belirterek, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceler kazandıklarını söyledi.

Ulu önder Atatürk'ün gençlere büyük önem verdiğine dikkati çeken Orgeneral Çolak, şöyle devam etti:
"Bundan sonra da ülkemizin çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmasında katkılarınıza devam edeceksiniz. Hayat yolunda ilerlerken mutlaka kısa, orta ve uzun vadeli planlarınız olsun. İyi, çağdaş bir subay olarak ülkemizi yurt içi ve yurt dışında en iyi şekilde temsil edecek çalışmalara imza atmanız gerek."

Maltepe Askeri Lisesi Komutanı Piyade Kurmay Albay Devran Çetinkaya ise Türk milli eğitim sisteminin çağdaşlaşmasında bilimsel, kültürel ve sportif başarılarıyla askeri okulların öncü kurumlar olduğunu belirterek, Maltepe Askeri Lisesi'nin iyi insan, örnek vatandaş, mükemmel asker hedefiyle bu mücadeleye katkıda bulunduğunu söyledi. Mezun olan öğrencilere seslenen Albay Çetinkaya, "Sürekli bir değişimin yaşandığı günümüzde sizlere herşeyi öğretmemiz mümkün değildir. Bizler size karmaşık sorunların çözümünde yol ve yöntem gösterdik. Bundan sonraki yaşamınızda yeterli bilgiye sahip olmak ve çözümler üretmek sizin elinizdedir" diye konuştu.

Dönem birincisi Tuncer Akalın da lisede geçirdikleri 5 yılda mükemmel bir asker olmanın yanı sıra iyi bir insan ve örnek vatandaşta bulunması gereken niteliklere ulaşmayı kendilerine hedef seçtiklerini kaydetti.

Törende öğrenci şeref yemini edildi, dereceye giren öğrencilerle, Onur Teşkilatı ve Boru-Trampet Bando Takımında görevli öğrencilere diplomaları verildi. Akalın'a diplomasını Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök verdi. Dönem birincisi yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı.

Tören Maltepe Marşı'nın söylenmesi ve tören geçişiyle sona erdi. Törenin ardından mezun öğrenciler birlikte havaya kep attı.

İstanbul Maltepe'de 1928 yılında öğrenime açılan lise, ilk mezunlarını 1929 -1930 öğretim yılında vermiş, 1941 yılında Konya'nın Akşehir ilçesine intikal etmişti. Lise 1947 yılında tekrar İstanbul'a taşınmış, iki yıl faaliyetten sonra 1949-1950 eğitim-öğretim yılında kapatılmıştı. 33 yıllık bir aradan sonra 21 Ekim 1983 tarihinde İzmir'de açılan lise, İzmir'deki ilk mezunlarını 1986 yılında vermişti. Lise, faaliyet gösterdiği 53 yılda, 306'sı 2013-2014 eğitim öğretim yılında olmak üzere toplam 14 bin 88 askeri öğrenci mezun oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!