Lufthansa, THY ile yeni şirket kuracak

Güncelleme Tarihi:

Lufthansa, THY ile yeni şirket kuracak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2014 10:23

Lufthansa CEO’su Carsten Spohr, yeni bir marka ile uzun mesafeli ve düşük maliyetli uçuşlar başlatabileceklerini ve konuda Türk Hava Yolları (THY) ile ileri düzeyde görüşmeler yürüttüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Açıklamanın ardından Borsa İstanbul’da THY hisselerindeki kazanımlar yüzde 3’ü buldu. Gelir bazında Avrupa’nın en büyük havayolu olan Lufthansa’nın başına mayıs ayında geçen Spohr, geçen ayki kâr uyarısının ardından şirketin yatırımcılar için çekiciliğini artırmak istiyor.

Şirketin piyasa değeri kâr uyarısının ardından bir günde 2 milyar dolar erimişti. Spohr’un açıkladığı büyüme planı ile Lufthansa uzun mesafeli hatlarda varlıklarını agresif şekilde artıran Orta Doğulu havayollarının yanı sıra kısa mesafede düşük fiyatlı seferler düzenleyen havacılık şirketleri ile de rekabet etmeyi hedefliyor.

DÜŞÜK FİYATLI OLACAK
Lufthansa’nın Seeheim kentindeki eğitim merkezinde basına açıklamada bulunan Spohr, Lufthansa’nın daha az hizmet sunulan düşük fiyatlı seferlerle daha fazla turistik yolcu çekmeyi hedeflediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!