TÜSİAD’tan Ankara çıkarması

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD’tan Ankara çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2014 01:01

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Başkan Haluk Dinçer ve beraberindeki heyetiyle birlikte Ankara’da temaslarda bulundu.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’le biraraya gelen TÜSİAD heyeti ikinici görüşmesini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile gerçekleştirdi. TÜSİAD Başkanı Dinçer ve yönetim kurulu üyelerini Bakanlıkta kabul eden Zeybekci, TÜSİAD’ın Türkiye ekonomisinde çok önemli yeri olduğunu, hükümet olarak istişareye son derece önem verdiklerini söyledi. Zeybekci, yaşanan olumlu gelişmelere karşın ülkenin henüz Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinde olmadığını kaydetti.

Ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Başbakanlıkta basına kapalı bir görüşme yapan heyeti TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç kabul etti. Çiçek, 1982 Anayasa’sı ile ilgili ilk rapor hazırlayan kuruluşların başında TÜSİAD’ın bulunduğunu ifade ederek, halen orada yapılan tespitlerin bugün de geçerliliğini koruduğunu söyledi. TÜSİAD’ın bazı çalışmalarıyla ilgili bilgi vermek istediklerini de belirten Dinçer de, Çiçek’e ve Arınç”a TÜSİAD’a verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!