19 bin dolarlık refaha ulaştık

Güncelleme Tarihi:

19 bin dolarlık refaha ulaştık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2014 01:19

BAŞBAKAN Yardımcısı Ali Babacan Türkiye’nin geçen yıl ilk çeyrekle bu yıl ilk çeyrek arasında 1.3 milyon istihdam oluşturduğunu belirterek satın alma gücü paritesine göre kişi başına milli gelirin 19 bin doları aştığını açıkladı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Yardımcısı Ali Babacan Türkiye’nin satın alma gücü paritesine göre kişi başına düşen milli gelirinin 19 bin doları aştığını dile getirerek “Bu Japonya ve AB ortalamasının yüzde 60'ı kadar bir refah seviyesi demek” dedi. Babacan, MÜSİAD Ankara Şubesi’nin programında yaptığı konuşmada dünya ekonomisinin en kötüşü geride bıraktığını dile getirerek “Geçen sene mayıstan sonraki sürecin gelişmekte olan ekonomiler için zor bir süreç oldu. Türkiye'nin de içinde bulunduğu cari bulunan gelişmekte olan ülkeler, bu sıkıntıları daha derin hissettiler. 7-8 aylık biraz hareketli, sıkıntıların olduğu bir dönem geçirdik. Ancak bu yılın başından itibaren artık gelişmekte olan ülkelerde de daha sakin bir tablo oluşmuş durumda" diye konuştu.
Geçen senenin ilk çeyreği ile bu senenin ilk çeyreği arasında, Türkiye'nin toplam 1.3 milyon istihdam oluşturduğunu anlatan Babacan, pek çok ülkenin bu konuya gıptayla baktığını söyledi. Bunda özel sektörün katkısı olduğunu belirten Babacan, "Kamu harcamasını artırarak büyümeye çalışan ülkelerin hepsi, arkasından çok daha derin bir krizle karşı karşıya kaldı" dedi. Babacan, milli gelirin geçen sene sonu itibariyle 820 milyar dolara ulaştığını bildirerek, "Son rakamlara bakıldığında satın alma gücü paritesine göre kişi başına düşen milli gelirimiz 19 bin doları aşmış durumda. Bu Japonya ve AB ortalamasının yüzde 60'ı kadar bir refah seviyesi demek" ifadesini kullandı.

Borçlu refah göz boyamadır

Haberin Devamı

ALİ Babacan, önce hak etmek gerektiğini, daha sonra ise hakedilen refah seviyesine ulaşmak gerektiğini belirterek, “Aşırı borçlanma ile elde edilmiş refah seviyesi sadece bir göz boyama ve aldatmadır. Kısa vadede kulağa hoş gelebilir” dedi. Babacan, yeni dönemde farklı başarılara koşulacağını kaydederek, “Genel seçimleri de atlattıktan sonra 2019’a kadar seçim yok. 2023 hedeflerine ulaşmak daha kolay olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!