Tüketiciden vekâlet ücreti alınmayacak

Güncelleme Tarihi:

Tüketiciden vekâlet ücreti alınmayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2014 01:19

ÇALIŞMALARI bir ayı geride bırakan torba yasa paketinde, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ve arkadaşlarının verdiği önergenin kabul edilmesiyle tüketici hakem heyetlerinde vekalet ücreti kaldırılıyor.

Haberin Devamı

Uygulamanın tüketici hakem heyetlerine yapılan başvuruları artıracağı belirtiliyor.
CHP’li vekiller Aydın Ayaydın, Rahmi Aşkın Türeli, İzzet Çetin, Musa Çam ve Adnan Keskin’in verdiği ve muhalefetle iktidarın ortak oylarıyla kabul edilen önergeye göre, tüketici hakem heyeti kararlarında vekalet ücreti ödenmesine karar verilemeyecek. Önergenin gerekçesinde ise, tüketici hakem heyetleri tarafından uyuşmazlıkla sonuçlanan taraf için vekalet ücreti kararı çıkmasının tüketicilerin hak aramaktan çekinmesine neden olduğu vurgulandı. Bu nedenle, kanunla düzenlenmesi zorunluluğunun doğduğu ifade edildi.
CHP’li Ayaydın da, hakem heyetlerinin çok yüksek vekalet ücretleri belirlediğini bunun da insanların hak aramaktan kaçınmasına neden olduğunu söyledi. Ayaydın, “Tüketici hakem heyetleri esasen böyle bir vekalet ücretine karar veremez. Bunu net bir şekilde yasaya yazıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!