Diyarbakır’daki 3 çocuk bilmecesi

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır’daki 3 çocuk bilmecesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2014 01:55

Diyarbakır’da biri emniyet amiri 3 polisin, 3 çocuğa tecavüz ettiği ve davanın takipsizlikle sonuçlandığı haberleri üzerine devlet yetkililerinden çelişkili açıklamalar geldi.

Haberin Devamı

EMNİYET MÜDÜRÜ: AKIL HASTASI

Diyarbakır’daki 3 çocuk bilmecesi


DİYARBAKIR’da biri emniyet amiri üç polisin 3, 5 ve 7 yaşındaki çocuklara tecavüz ettiği ve hakkında takipsizlik kararı verildiğine ilişkin sosyal paylaşım sitelerinde iddiaların yayılması üzerine ilginç bir tartışma başladı. Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, haberin gerçekdışı olduğunu belirterek paylaşımı yapan kişinin daha önce de bu tür paylaşımlar yaptığını, psikolojik rahatsızlığı bulunan bir kişi olduğunu söyledi.

VALİLİK: İFTİRADAN CEZA ALDI

Diyarbakır’daki 3 çocuk bilmecesi


İddialar ile ilgili Diyarbakır Valiliği de bir açıklama yaptı. Açıklamada, sosyal medyada konuyla ilgili paylaşılan yazı ve haberler tamamen gerçekdışı olduğu vurgulanarak, iddia sahibinin polise hakaret ve iftira suçundan toplam 17.5 ay hapis cezası aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

AİLE BAKANLIĞI: ÇOCUKLAR KORUMADA

Diyarbakır’daki 3 çocuk bilmecesi


Fakat Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kafaları karıştıran bir açıklama yaparak çocuklar hakkında tedbir kararı alındığını ve adli olaya ilişkin verilen karara yapılan itirazın takip edildiğini belirtti. Bakanlığın ilgili adli merci nezdinde yazılı beyanda bulunarak dosyanın yeniden incelenmesi ve müdahillik talebinde bulunacağı açıklandı. ?

Yaş büyüdü, dava düştü

Diyarbakır’daki 3 çocuk bilmecesi

SAMSUN’da 15 yaşındaki 3.5 aylık hamile sevgilisi S.D.’yi dövdükten sonra motosikletle ezdiği öne sürülen 19 yaşındaki Salih Cezvekıran’ın, cinsel istismar suçundan yargılandığı dava düştü. Genç kızın şikâyetçi olmaması ve mahkeme kararıyla yaşının büyütülmesi üzerine ceza almayan Cezvekıran serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

S.D. ilk günden itibaren işkence gördüğünü ileri sürerek, ifadesinde şunları söylemişti: “Ellerimi bağlayıp göğsüme kırık cam parçasıyla ‘Salih’ yazdı. ‘Artık benden başkası seni almaz’ dedi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!