Günlerdir vuran İsrail dünyadan kınama istedi

Güncelleme Tarihi:

Günlerdir vuran İsrail dünyadan kınama istedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2014 21:53

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, BM Genel Sekreteri Ban, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve Almanya Başbakanı Merkel'i telefonla arayarak Gazze'ye yönelik saldırıları savunduğu ve ülkesine füze atılmasının uluslararası toplum tarafından kınanmasını istediği bildirildi.

Haberin Devamı

Öte yandan bu gece Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, ilk kez İsrail'in güneyindeki Nakab bölgesindeki Dimona kentine M-75 tipi füze saldırısında bulunduğunu açıkladı.

BM GÜVENLİK KONSEYİ ACİL TOPLANTIYA ÇAĞRILDI

Arap ülkeleri, İsrail'in Filistinlilere karşı zalimce katliamını görüşmesi için BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı.

Filistin'in BM Büyükelçisi Riyad Mansur, toplantının bugün yapılmasını beklediklerini ifade etti. Mansur, "Güvenlik Konseyi'nin sorumluluk üstlenerek halkımıza karşı bu saldırıyı durdurmasını istiyoruz." dedi.

SON SALDIRIDA 2 KİŞİ ÖLDÜ, 1 KİŞİ YARALANDI

Gazze'deki görevi fiili olarak devam eden eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze'yi bombalamaya devam eden İsrail'in Beyt Hanun bölgesine düzenlediği son saldırılarda Hani Salih Hamas (57) isimli bir Filistinli ile oğlu İbrahim Hamad'ın (20) öldüğünü, 1 kişinin ağır yaralandığını söyledi.

Kudra, pazartesi gününden bu yana ölenlerin sayısının 51'e, yaralıların ise 451'e yükseldiğini aktardı.

Öte yandan Filistin güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail, Gazze'ye karşı başlattığı "Koruyucu Hat" adlı operasyon çerçevesinde şu ana kadar bölgeye 620 hava saldırısı düzenledi. Gazze'den de İsrail tarafına 230 roket atıldığı bildirildi.

İsrail ordusu sözcüsü Peter Lerner, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'den Tel Aviv'e fırlatılan bir füzenin, “Demir Kubbe Füze Savunma Sistemi” tarafından etkisiz hale getirildiğini belirtti.

İsrail radyosu da Gazze'den fırlatılan 3 füzeden birinin Aşkol Yahudi yerleşim birimindeki bir eve isabet ettiğini ancak olayda can kaybı yaşanmadığını duyurdu.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Muhammed Ebu Hudayr adlı Filistinli genç, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından Kudüs'te sabah namazı için gittiği caminin önünden kaçırılmış ve diri diri yakılarak öldürülmüştü. Olayların tırmanmasıyla İsrail, Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!