Bağışlar kasa için yapılmadı

Güncelleme Tarihi:

Bağışlar kasa için yapılmadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2014 01:34

İZMİR Büyükşehir Belediyesi şehit 301 madenci için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)’ın verdiği hesaba 20 Haziran’da 2’şer bin lira yatırıp ailelere bunu mektupla bildirdi.

Haberin Devamı

Ancak ismi verilen bankaya giden madenci yakınları eli boş döndü. Madenci yakınlarının hesaplarına yatırılan maaşlar dışında yardım paralarını çekemediklerinden yakınması ve Aziz Kocaoğlu’nun açıklamaları üzerine AFAD, Soma’da meydana gelen maden faciasının ardından açılan hesaplara 42 milyon 180 bin TL yardım yapıldığını, toplanan tutarın tamamının kampanyanın bitmesinin ardından kazadan etkilenen ailelere iletileceğini kaydetti. AK Parti İzmir Milletvekili ve Soma Araştırma Komisyonu Üyesi Nesrin Ulema da acılı ailelerin yanlış yönlendirildiğini, AFAD’ın yardım kampanyasına yönelik bir karalama politikası izlendiğini, paranın bir yere gitmediğini, hesapta olduğunu açıkladı.

15 gün önce yatırdık

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tüm bu açıklamalar üzerine Hürriyet Ege’ye konuştu: “Biz karınca kararınca cam sakızı çoban armağanı, 301 ailemize 2 bin TL yardım etmek üzere AFAD fonuna 602 bin lira para yatırdık. Altını bir kez daha çizmek istiyorum. ‘AFAD’a yapılan yardımlar nereye gitti’ gibi bir beyanatım olmadı. Karınca kararınca mübarek Ramazan ayında vatandaşlarımız ihtiyaçlarını karşılasın diye de düşünüp parayı yatırdık. Vatandaşlarımıza da bilgi verdik. O bilgiyi vermek suçsa, hesabını vermeye de razıyız. Muhtarlarla yaptığımız toplantıda onlara da bu vesileyle duyurmak istemiştim. 42 milyon lira toplanmış. Bu parayı dağıtacaklarmış, saygı duyuyorum. Ama biz Ramazan ayına yetişsin diye acele ettik. AFAD’ın bizim nakit olarak yaptığımız yardımı evvel emirle ulaştırmasını diliyoruz. ‘Zamanı geldiği zaman dağıtılacaktır’ ifadesini doğru bir açıklama olarak değerlendirmediğimi ifade etmek istiyorum. Millet bu yardımları AFAD’ın kasasında bekletilsin diye yapmadı.”

Haberin Devamı

Yüksel: Bir getirisi var mı?

Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından yazılı olarak yanıtlanması üzerine TBMM Başkanlığı’na önerge verdi. Yüksel verdiği önergede yardımların neden hala ulaştırılmadığını belirterek, “Toplanan bağışlar hangi bankada bekletilmektedir? Bir getirisi var mıdır? Eğer böyle bir durum söz konusuysa ailelere yansıtılacak mıdır? AFAD’tan yapılan açıklamada, toplanan yardımların kampanyanın bitmesinin ardından ailelere iletileceği ifade edilmiştir. Ancak kampanya bitimini bekleyemeyecek durumda olup, acilen paraya ihtiyaç duyan aileler olduğu düşünüldüğünde bu yardımların hemen ulaştırılması gerekmez mi?” diye sordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!