Pet şişeler sanat eserine dönüştü

Güncelleme Tarihi:

Pet şişeler sanat eserine dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2014 01:32

Keçiören Belediyesi’nin resmi sponsorları arasında yer aldığı “Small Changes, Big Differences - Küçük Değişiklikler, Büyük Farklar” adlı AB Gençlik Değişim Projesi’ne katılan 5 ülkeden 50 genç, kullanılmış pet şişeleri kendi kültürlerini yansıtan sanat eserlerine dönüştürdü.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türk Ulusal Ajansı bünyesinde gerçekleştirilen projeyi hazırlayan Ankara Çevreci Gençlik Topluluğu’nun Koordinatörü Cihan Akar, geri dönüşümün sürdürülebilirliğine dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyledi. Türkiye, Fransa, İtalya, Bulgaristan ve Macaristan’dan projeye katılan 50 genç, kullanılmış pet şişelerden kendi ülkelerinin kültürel özelliklerini yansıtan maketler yaptı.

50 GENCE BAŞKENT TURU

Etkinlikte Bulgar gençler Mustafa Kemal Paşa Köprüsü, Fransız gençler Zafer Anıtı, İtalyan gençler Piza Kulesi, Macar gençler Lbncheb Köprüsü, Türk gençleri de Semazen maketi yaptı. Etkinliğe gelerek gençlerin maketlerini tek tek inceleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Belediye olarak geri dönüşüm çalışmalarına önem veriyoruz. Gençlerin de bu duyarlılığı göstermesi beni mutlu etti. Çalışmalarından ötürü kendilerini tebrik ediyorum” dedi. Projeye katılan 5 ülkeden 50 gence Keçiören ve Ankara’nın turistik yerlerini kapsayan tura çıktı. Teleferiğe binip, Deniz Dünyası’nı gezen gençler, Anıtkabir ve Kocatepe Camii’ni de ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!