Minibüslere kameralı tarife

Güncelleme Tarihi:

Minibüslere kameralı tarife
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2014 01:26

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacı Bekir Gani, minibüslere kamera takılması için Ankara Emniyet Müdürlüğü ile görüşme yaptıklarını belirterek, “UKOME’nin yapacağı ilk toplantıda bu konuyla ilgili karar çıkmasını bekliyoruz. Kamera sistemiyle hem yolcular, hem de şoförler daha rahat nefes alacak” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul’da kaldırıma dalan minibüsün 1 kişinin ölümüne neden olmasının ardından, “İstanbulda’daki her minibüse takip ve kamera sistemi yerleştirilmesi, AKBİL’in minibüslerde de geçerli olması” gündeme geldi. Bunun üzerine Ankara Hürriyet, Başkentlilerin en çok şikayet ettikleri konuların başında gelen ve birçok kazanın yaşandığı minibüsleri, Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacı Bekir Gani’e sordu. Kazaların önüne geçilmesinin tek çaresinin eğitim olduğunu belirterek sözlerine başlayan Gani, şunları söyledi:
“Biz, dönem dönem üniversite işbirliğiyle şoförlerimize eğitimler veriyoruz. Denetimlerin de düzenli olması lazım. Biz oda olarak denetimleri yapıyoruz. Vatandaşlardan odamıza gelen şikayetleri ise görmezden gelmiyoruz, anında değerlendiriyoruz. Gerektiği taktirde görevden uzaklaştırma veriyoruz. Akşama kadar binlerce kaza oluyor ama ticari araçlar kaza yapınca gündeme geliyor. Ticari şoförler dahil herkes trafik kurallarına uymalı.”
İstanbul’da yaşanan kazanın ardından alınan, “her minibüse takip ve kamera sistemi” kararının hatırlatılması üzerine ise Gani, “Bazı minibüsçü esnafımız araçlarına kamera taktırdı. Biz bütün araçlara yasal olarak kamera takılması için Ankara Emniyet Müdürlüğü ile geçtiğimiz haftalarda görüştük. UKOME’nin yapacağı ilk toplantıda bu konuyla ilgili karar çıkmasını bekliyoruz. Kamera sistemi ile hem yolcular hem de şoförler daha rahat nefes alacak” dedi.

Haberin Devamı

KART TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİK

Gani, Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşımda kullandığı ANKARAKART’ın, minibüslerde kullanılıp, kullanılamayacağı yönündeki diğer bir soruya ise şu yanıtı verdi:
“ANKARAKART’ı düşünmedik. Hatlarımız uzak hat, kartları firmalar yapıyor. İstanbul’da in, bin olayı çok. Ankara’da in, bin çok olmuyor. Zaten kazanç kart firmalarına gidiyor. Firmalar bize kart teklif etti biz kabul etmedik.”

YOLCULARA RACON KESİYORLAR

Başkentliler ise minibüslerden bir hayli dertli. Ankara Hürriyet muhabirinin görüştüğü vatandaşların başlıca şikayetleri şöyle:
“Şoförler, direksiyonda sürekli telefonla konuşuyor. Camı açıp birbirleriyle sohbet ederek yan yana gidiyorlar. Yolcu araçtan inmeden hareket ediyor. Duruş ve kalkışlar sert. Duraklarda çok bekleme yapıyorlar, daha sonra aşırı hızlı araç kullanıyorlar. Yolculara saygı göstermiyorlar, yolculara racon kesiyorlar. Haddinden fazla yolcu alınıyor, polis görünce de ayaktaki yolcuların diz çökmeleri isteniyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!