Savaş yüzünden İsrailli çiftin düğünü yarıda kaldı

Güncelleme Tarihi:

Savaş yüzünden İsrailli çiftin düğünü yarıda kaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2014 15:54

İsrail ile Filistin arasındaki gerginlik artarken, savaşın her iki tarafta da hayatın normal akışını nasıl felç ettiği, İsrailli bir çiftin düğün töreni sırasında çekilen görüntülerle bir kez daha ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Üç İsrailli gencin kaçırıldıktan günler sonra cansız bedenlerinin bulunması ve Filistinli 17 yaşındaki bir gencin İsrail güvenlik güçleri tarafından öldürülmesinin ardından Ortadoğu'da yeniden sular ısındı. İsrail Hamas'a yönelik askeri operasyon başlattığını ve Gazze'de yüzlerce hedefin vurulduğunu duyurdu. Operasyonda aralarında kadın ve çocukların da olduğu 40'dan fazla Filistinli hayatını kaybederken, Hamas İsrail'in saldırılarına roketlerle karşılık veriyor.

Uluslararası kamuoyunun ve ajansların odaklandığı can ve mal kayıpları ile tarafların tutumlarının yanı sıra yıllardır süregelen bu savaşın bir de insani boyutu var. Sıklıkla gözardı edilen bu boyut, çoğu zaman insanı şoke etmeye yetiyor. Üstelik savaşın bu boyutu din veya millet de gözetmiyor.

Haberin Devamı

Öyle ki İsrailli bir çift, onlarca davetlinin huzurunda tam evlenecekken, tepelerinden metrelerce yüksekten geçen roketler yüzünden düğünlerini yarıda kesebiliyor. Panik içinde kaçışan insanların görüntüleri, ağlayan çocukların sesleri ise savaşın ürkütücü boyutunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

Öte yandan İsrail'in saldırılarında ölen Filistinlilerin cenaze törenlerinde çekilen fotoğraflar, görenlerin içini yakıyor. Yakınlarının ardından ağlayan Filistinlilerin görüntüleri, savaşın taraf dinlemeden can yaktığını hatırlatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!