Kafamızı sallamazsak olmaz

Bu pazar İTÜ Stadyumu’nda yapılacak olan Metallica konserine gitmeye hazırlananlar geçenlerde Hürriyet’te yayınlanan haberi konuşuyor.

Haberin Devamı

Hatırlarsınız, Almanya’da yaşayan bir erkek, Motörhead’in konserinden sonra şiddetli baş ağrısıyla hastaneye başvurmuş ve kendisinde kan sızmasından kaynaklı kan pıhtılaşması saptanmıştı. Pıhtının nedeni olarak doktorlar konserde başın hızlı sallanması ihtimaline işaret ettiler.
Olabilir, yine de bu haber bizi pazar gecesi konserde başımızı delice sallamaktan, kendimizden geçmekten alıkoymayacak.
Yıllar yıllar öncesinde İnönü’deki Metallica konserinde neysek bu sefer de öyle olacağız, çılgın, delirmiş, kendinden geçmiş, saç baş birbirine karışmış...
Üstelik bu kez konser interaktif.
Pozitif Live organizasyonuyla gerçekleşen konserde seslendirilecek şarkılar, internet üzerinden başlatılan oylamayla belirlendi.
İşte hepimizin belirlediği o şarkı listesi: Master of Puppets, One, Fade to Black, Enter Sandman, Sad But True, Seek and Destroy, Wherever I May Roam, The Unforgiven, For Whom The Bell Tolls, Nothing Else Matters, Welcome Home (Sanitarium), Turn The Page, Creeping Death, ...And Justice for All, Orion, The Memory Remains.
Bis şarkılar derseniz, onlar da konser sırasında seyirciler tarafından belirlenecek.
Kısacası biz seçeceğiz, Metallica söyleyecek.

Metallica’nın kulis istekleri

Şimdi yazacaklarımı ağzınız açık olarak okuyabilirsiniz.
Ben okurken aynen öyle yaptım, inanamadım, şaşakaldım, bazen de yüksek sesle “yok artık” dedim.
Metallica bakın konser için Türkiye’ye nasıl bir liste yollamış.
- 5 milyon dolar değerinde sigorta istiyorlar.
- Kendi çamaşır ve kurutma makinelerini getiriyorlar.
- 100 kişilik sahne arkası VIP odası istiyorlar.
- Sahne genişliği 48 metre... Arkalarında sahne genişliğini kapsayacak özel bir ekran tasarımı olacak.
- Sahnenin en önünde Metallica Fan Club üyeleri için SnakePit alanı var. Bu bölüme Metallica’nın fan kulübü olan Metclub’ın seçimini yaptığı kişiler girebiliyor.
- Sahne şovları lazerli olacak.
- Konser alanına yerleşme sürecinde, çalışanların yemesi için bir sürü humus ve küçük havuç isteniyor.
- 15 kilo buz, 4 Coca-Cola, 4 diet cola, 4 Redbull, 4 Diet Redbull, 18 şişe Perrier, 2 litre yağsız süt, 1 litre soya sütü, 8 şişe hindistan cevizi suyu, 6 şişe portakal suyu, 1 litre organik elma suyu, 12 şişe lokal bira, 12 şişe Corona bira isteniyor.
- 8 büyük şişe Evian, 48 şişe kaynak suyu, 12 büyük şişe kaynak suyu, 6 şişe lime Gatorade, 6 şişe tropik Gatorade, 2 şişe iyi kalite Burgundy, Pinot Noir veya Cabernet Sauvignon şarap içecek listesinde.
- 1 şarküteri et tabağı, 1 peynir tabağı, 1 sebze tabağı, salata, kraker, tereyağı, 4 yağsız yoğurt, salsa sos, mayonez, hardal, turşu, humus, pide, parmesan, 500 ml. yumurta beyazı, bol bol taze meyve, meyve salatası, yaban mersini, ekmek, hot dog ekmeği, mısır cipsi, patates cipsi, kuruyemiş, badem, koyu çikolata şekeri, bal, tatlandırıcı da kuliste hazır olması istenenlerden.
- Metallica odasında her öğünde mutlaka bacon istiyor, hatta bunun için büyük harflerle VERY IMPORTANT demişler.

Haberin Devamı

Kalpten bir Cem Yılmaz
Geçen gün Cem Yılmaz’ın 3 Ekim vizyon tarihli Pek Yakında filminin setini ziyaret ettim.
Cem ve oyuncularla sohbetin ardından filmden kısa bölümler de izledik.
Cem Yılmaz ile yaptığım söyleşi pazar günü Hürriyet Kelebek’te yayınlanacak ama bugün de filmle ilgili birkaç cümle etmeden geçemeyeceğim.
Filmden aldığım Hokkabaz tadı çok hoşuma gitti, damağımda kaldı.
Kaybetmelerin ardından hayatla mücadeleye devam edenler üzerine kurulu hikayede gülüp, hüzünlenip, ağlayacağıma emin oldum.
Bu detay çok kişisel belki ama masaya kelle konulduğu sahne gösterilirken oyuncuların ve set ekibinin bana dönüp, “gerçek değil maket” demesi sinemada hayvan hakları konusundaki mücadelemin bir yerlere gelmiş olduğunu gösterdi, çok mutlu oldum.
Gerçek Gulyabani kostümünden Badi Ekrem’in kırmızı eşofmanına kadar pek çok özel objenin olduğu dekor ve kostüm çalışmasına hayran kaldım.
Bütün oyuncuların filmi sahiplenmiş, sımsıkı sarılmış hallerine şapka çıkardım.
Yıllardır tanıdığım ve gerçekten çok sevdiğim Cem Yılmaz’ı hâlâ çok komik ama bazen hüzünlü, çok daha olgun, sıcak, samimi ve kalpten buldum.
Pek Yakında’nın da izleyicide böyle bir izlenim bırakacağını düşünüyorum.

Yazarın Tüm Yazıları