Ödemiş halkı çözüm bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Ödemiş halkı çözüm bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2014 01:34

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde Saraçoğlu, Enstitü ve Hürriyet Caddelerinin kesiştiği noktada büyük bir trafik sorunu yaşandığını söyleyen ilçe halkı sık sık kazaların meydana geldiğini ileri sürerek Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek'ten yardım istedi.

Haberin Devamı

Ödemiş'in en büyük sorunlarından birisinin trafik sorunu olduğunu ifade eden Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, Saraçoğlu, Enstitü ve Hürriyet Caddelerinin kesiştiği noktada yaşanan kargaşaya son verilmesi için Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek'ten yardım istedi.

Ödemiş'in düz bir alanda kurulu olduğunu söyleyen Savuran, ilçedeki bisiklet ve motosiklet sayısının hergeçen gün arttığını belirterek "Motor ve bisikletin çok olması nedeniyle büyük sorunlar yaşıyoruz. Bilhassa, Enstitü, Saraçoğlu ve Hürriyet Caddelerinin kesiştiği noktada müthiş bir trafik yoğunluğu yaşıyoruz. Sağa sola dönmek isteyen araçlar, motorlar ve bisikletlerle burası trafiğin en yoğun olduğu yerdir. Burada bir görevli olmadığı için tam bir kargaşa yaşanıyor. Her gün maddi hasarlı birçok kaza meydana geliyor. Yetkililerden, can kaybına yol açacak kazalar meydana gelmeden acil önlem almasını bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Yanlış park eden araç sürücülerinin sık sık uyarılarak cezaların arttırılmasını isteyen ilçe esnaflarından Dilek Acar Özdemir, söz konusu noktada bir trafik polisinin görevlendirilerek trafiği yönlendirmesi gerektiğini vurguladı. Motor kazalarının giderek arttığını hatırlatan Özdemir, gençleri kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Saracoğlu Caddesi'nde ofisi olduğunu bildiren İç Mimar Egemen Atasoy ise, 3 caddenin kavuştuğu yerde trafik sorunları yaşandığını hatırlatarak " Bir kavşakla bu sorun çözülebilir. Ulus Meydanı'ndan Bankalar Caddesi'ne gitmek isteyenler ışıklardan kaçmak için yolunu değiştiriyor. Oysa Saraçoğlu Caddesi işlek bir cadde. Buradaki sıkıntıyı bir kavşak ve trafik polisiyle rahatlatmak mümkün, yetkililerin bu konuda harekete geçmesini bekliyorum" diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!