Almanya'da en ucuz akaryakıt hangi saatte alınır?

Güncelleme Tarihi:

Almanyada en ucuz akaryakıt hangi saatte alınır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2014 09:41

Haberin Devamı

Almanya’da 2013 yılında kurulan Akaryakıt Piyasasında Şeffaflığı Sağlama Birimi de akaryakıt fiyatlarındaki bu dalgalanmaların önüne geçemedi. Ancak sözkonusu birime iletilen bir yıllık verilere göre, Almanya’da akaryakıt fiyatları akşam saatlerinde günün en ucuz seviyesine geriliyor.

AKŞAM SEKİZE DOĞRU EN UCUZ SEVİYEDE

Almanyada en ucuz akaryakıt hangi saatte alınır

Almanya genelindeki 14 bin benzin istasyonu geçtiğimiz Eylül ayından bu yana Super E5, Super E10 ve Dizel fiyatlarındaki her değişikliği Akaryakıt Piyasasında Şeffaflığı Sağlama Birimi’ne anında iletiyor. Federal Kartel Ofisi’nin Akaryakıt Piyasasında Şeffaflığı Sağlama Birimi tarafından gönderilen veriler ışığında yaptığı değerlendirmeye göre, Almanya’da akaryakıt fiyatları akşam sekize doğru en düşük seviyeye geriliyor. Bu saatten sonra fiyatlar litre başına ortalama 9 cent artıyor.

Haberin Devamı

KIYASLAYAN KARLI ÇIKIYOR
Örnek olarak Köln’de 120, Leipzig’de ise 62 benzin istasyonunun Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarındaki fiyat dalgalanmalarını inceleyen birime göre, en ucuz ile en pahalı benzin istasyonu arasındaki fiyat farkı 20 cent’i bulabiliyor.
Aynı sonuçların Almanya’nın diğer kentleri için de geçerli olduğunu belirten Federal Kartel Ofisi, bu nedenle ucuz akaryakıt almak isteyenlere, benzin istasyonları arasında kıyaslama yapmaları ve akşam saatlerinde depolarını doldurmaları tavsiyesinde bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!