Babacan ‘paralel’ görevden almalara açıklık getirdi

Güncelleme Tarihi:

Babacan ‘paralel’ görevden almalara açıklık getirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 01:10

BAŞBAKAN Yarımdıcısı Ali Babacan, Türkiye’de 17 Aralık süreciyle birlikte başlayan çeşitli kurumlardaki yöneticilerin görevden alınacağı konusundaki tartışmaları ‘lüsumsuz’ olarak değerlendirerek, “Türkiye’de şu anda dışarıdaki zorlukların yanında içerde de bir mücadele var. Sadece Borsa İstanbul değil diğer bazı kuruluşlarla da alakalı tartışmalar var. Biz arkadaşlarımıza hep şunu söylüyoruz. Siz doğruları yapın.

Haberin Devamı

Gerisinden korkmayın” dedi. Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB) 15. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Babacan, şunları söyledi: “Günlük siyasi gürültü olabilir, polemikler çıkabilir. Bu ekonomi yönetimimizin yaptığını ve yönünü asla değiştirmez. Ülkemiz ekonomisi için doğrusu neyse onu yaparız. Bütün kurumlarda görevlendirme ve atama yaparken mutlaka liyakata dikkat ettik. Hem kurumlarımızdaki yöneticilerin liyakatini biliyoruz hem de dirayetlerine güveniyoruz. Her kurum kendi üzerine düşeni kendi görev alanı içerisinde doğruları yaptıktan sonra endişe etmeye gerek yok.”

TSPB’nin yeni başkanı İlhami Koç

TSPB’nin genişletilmiş üyelik yapısıyla gerçekleştirilen ilk seçimli Genel Kurul’da birliğin yeni yönetimi de seçildi. Yönetime girmek için çok sayıda adayın olduğu dikkat çeken seçim sonucunda Birlik Başkanlığı’na İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve İş Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Koç seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!