Brezilya 1 - 7 Almanya

Güncelleme Tarihi:

Brezilya 1 - 7 Almanya
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2014 20:32

Dünya Kupası yarı final karşılaşmasında ev sahibi Brezilya, konuk ettiği Almanya'ya 7-1'lik tarihi skorla mağlup olarak büyük hezimet yaşadı. Bu tarihi skorla Almanya Dünya Kupası'nda ilk finalist oldu.

Haberin Devamı

Stat: Mineirao
Hakemler: Marco Rodriguez, Marvin Torrentera, Marcos Quintero (Meksika)
Brezilya: Julio Cesar, Maicon, Dante, David Luiz, Marcelo, Luiz Gustavo, Fernandinho (Dk. 46 Ramires), Oscar, Hulk Dk. 46 Paulinho), Bernard, Fred (Dk. 69 Willian)
Almanya: Manuel Neuer, Philipp Lahm, Mats Hummels (D. 46 Per Mertesacker), Jerome Boateng, Benedikt Höwedes, Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira (Dk. 76 Julian Draxler), Toni Kroos , Mesut Özil , Thomas Müller, Miroslav Klose (Dk. 58 Andre Schürrle)
Gol: Dk. 11 Thomas Müller, Dk. 23 Miroslav Klose, Dk 24 ve Dk. 26 Toni Kroos, Dk. 29 Sami Khedira, Dk. 69 ve 79 Andre Schürrle (Almanya), Dk. 90 Oscar (Brezilya)
Sarı kartlar: Dk. 68 Dante (Brezilya)

MAÇTAN KARELER / GALERİ

Bu "tarihi" sonuçla Almanya, Arjantin ile Hollanda arasında yarın oynanacak yarı final maçının galibiyle final maçına çıkmaya hak kazandı. Brezilya taraftarının büyük bir kısmının maçın bitimini beklemeden tribünleri terk etmesi dikkati çekti. Brezilya, FIFA Dünya Kupası'na ilk kez evsahipliği yaptığı 1950 yılında, finalde bu kez Uruguay'a 2-1 yenilerek taraftarını üzmüştü.

Haberin Devamı

HER ŞEY BİR ANDA OLDU



'Beklenilen bir skor değildi'

Maçın yıldız futbolcularından Thomas Müller maç sonunda yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada 7-1 lik skorun beklenilen bir skor olmadığını sonucun ''çılgın bir sonuç'' olduğunu ifade etti. Maçta hızlı top kazanıp bunları değerlendiren taraf olduklarını dile getiren Müller, ''Ne diyeceğimi bilemiyorum. Ama bu burda kaldı. Diğer maça bakacağız, kaliteli bir takımız. Kupayı almak istiyoruz'' dedi. Öte yandan maçta bir golü bulunan Miroslav Klose ise dünya kupasında en fazla gol atan oyuncu olarak tarihe geçti.

''Jogi'nin gençleri tarih yazdılar''

Bild gazetesi internet sitesinde, ''Teşekkürler sizi seviyoruz'' başlığını kullanarak, Brezilya karşısında tarihi galibiyet elde ederek finale yükselen futbolculara teşekkür etti.
Süddeutsche Zeitung ise "Almanya, Rio'ya Brezilya ise evine gidiyor''başlığına yer vererek, Brezilya'nın kendi evinde şampiyon olmak istediğini ancak Almanya'nın tarihi bir galibiyet elde ettiğini belirtti.
Kölner Express Gazetesi de teknik direktör Joachim Löw'ü kastederek, ''Jogi'nin gençleri tarih yazdılar'' başlığını kullandı.

MAÇTAN DAKİKALAR.

- GOOLLL: Brezilya Oscar'ın 90. dakikadaki golüyle farkı 6'ya indirdi.
- GOOLLL: 78. dakikada Andre Schürrle skoru 7 yaptı.
- GOOLL: 69. dakikada Andre Schürrle 6. golü kaydetti

Haberin Devamı

- 47. dakikada Marcelo'nun pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Ramires'in çektiği şut savunmadan dönüyor.
- Tarihi maçta ikinci yarı Brezilya'nın vuruşu ile başladı.
- İlk yarı Almanya'nın zaferiyle sona erdi.
- Brezilyalı taraftarlar şimdiden stadı boşaltmaya başladı bile
- İnaılmaz bişey Almanya skoru 5 yaptı Sami Khedira 30. dakikada bulduğu golle farkı 5'e çıkardı.

- GOLLLL. Toni Kros kendi adına ikinci takımı adına 4. golü kaydetti.
- GOOLLL Almanya 25 dakikada farkı 3'e çıkardı... Toni Kroos
- GOOLLL. Almanya farkı 2'ye çıkardı. Miroslav Klose'nin ceza sahası içinden sevrt şutu ağlarla buluştu..
- GOOLLL. Almanya Müller ile öne geçti.. Ceza sahası içine gelen ortaya Mülle'in gelişine ayakiçi ile vuruşu ağlarla buluştu.
- İlk kritik pozisyon Brezilya'dan. Marcelo'nun ceza sahası sol çaprazdan sert şutu az farkla yandan auta gitti
- Ve dev müc adele Almanya'nın vuruşu ile başladı.
- Ulusal marşlar okundu.
- Her iki takım seramonideki yerini aldı.

Haberin Devamı

TRİBÜNLERDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER



KLOSE TARİHE GEÇTİ

Alman yıldız Miroslav Klose, Brezilya karşısında attığı golle Dünya Kupası tarihine geçti ve Dünya Kupası'nın en fazla gol atan futbolcusu oldu.

Miroslav Klose, 2014 Dünya kupası öncesi turnuvanın en çok gol atan ismi Brezilyalı Ronaldo'yu geride bırakarak bu ünvanın sahibi oldu. Klose'nin turnuva öncesi 14 golü varken, Ronaldo 15 golle bu rekoru elinde bulunduruyordu. Alman yıldız Gana maçında attığı golle rekoru egale ederken Brezilya maçında attığı golle toplam 16 gole ulaşarak bu rekorun yeni sahibi oldu.

BİR ÜLKE KAHROLDU




SCOLARİ VE SİLVA TOTEM YAPMAK İÇİN ARJANTİN BAYRAĞIYLA POZ VERDİ

Brezilya'da nefesler tutuldu, Almanya maçı bekleniyor. Maç dolayısıyla resmi tatil ilan edildi. Almanya karşısında iddialı olan Brezilya'da herkes Maracana'da Arjantin finali istiyor. Brezilya Milli Takım Teknik Direktörü Luis Felipe Scolari ve kaptan Thiago Silva Almanya maçı öncesi Arjantin bayrağıyla poz vererek ezeli rakipleriyle kozlarını paylaşmak istediklerini bir kez daha gösterdiler.

Brezilya 1 - 7 Almanya


Brezilya 1 - 7 Almanya
RİO'DA ORTALIK KARIŞTI



Brezilya 1 - 7 Almanya
SCOLARI'NİN TOTEMİ TERS TEPTİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!