İmam hatip kararına kitaplı protesto

Güncelleme Tarihi:

İmam hatip kararına kitaplı protesto
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2014 17:39

Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi’nin kapatılarak ‘Kız İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesine tepki gösteren öğrenciler, kararı Valilik karşısında kitap okuyarak protesto etti.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi kapatılarak Prof. Dr. Kamil Miras Anadolu Lisesi’ne dönüştürüldü. LYS Tercih Rehberi’nde okulun adını ‘Afyonkarahisar Kız İmam Hatip Lisesi’ olarak gören öğrenci ve veliler, dün okulun Kız İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesini protesto etti. Okulun öğrencileri bugün de protestolarını sürdürdü. Afyonkarahisar’ın simgesi Anıtpark’ta oturan öğrenciler, yaklaşık 2 saat kitap okuyarak ve test çözerek eylem yaptı. Hazırladıkları dövizlerle tepkilerini dile getirmeye çalışan öğrenciler, Afyonkarahisar Valiliği’nin tam karşısında yaptıkları sessiz eylemle, Vali Hakan Yusuf Güner’e ulaşmaya çalıştı.

‘Okuyan adam’ eylemi

Eylemlerine, ‘Okuyan Adam’ adını veren öğrenciler, hazırladıkları afişlere, ‘Tek çare Vali’, ‘İlim talebesini üzme Vali Amca’, ‘Zulm ile abad olan, kahr ile berbat olur’, ‘Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste’ mesajları yazdı. Öğrencilerden bir kısmı sessiz okuma eylemi yaparken, bazıları da okulun Prof. Dr. Kamil Miras Anadolu Lisesi ya da Fen Lisesi olması için imza topladı. Yaklaşık 2 saatte 2 bin imza toplayan öğrenciler, okulun kapanmaması için herkesten destek istedi.

Haberin Devamı

İmam hatibe karşı değiliz, yeni bina yapılsın

Öğrencilerden Kutay Sevimli, "Biz imam hatip okuluna karşı değiliz. Hatta imam hatip lisesi için yeni okul, yeni bina yapılmasını istiyoruz. Sadece okulumuzun imam hatip yapılmasına karşıyız. Çünkü biz bu yıl Türkiye birincisi çıkardık. Bu başarının devamı için okulumuzun benzer bir yapıyla devam etmesini istiyoruz" dedi.

‘Dinsiz değiliz’

Dün yaptıkları eylem sonrasında kendileriyle ilgili olumsuz yorumlar olduğunu anlatan öğrencilerden Mustafa Arısoy ise "Biz dinsiz değiliz. Böyle eleştiriler yapılmış. İmam hatiplere kesinlikle karşı değiliz. Hatta bu okullarda arkadaşlarımız var. Ancak iki farklı formattaki okulun aynı binada ders yapması hem öğrencilerde hem de öğretmenlerde adaptasyon sorunu yaratacak" diye konuştu.

İki okul tek çatı altında

Afyonkarahisar’daki herkesten özellikle imam hatipli öğrencilerden destek beklediklerini dile getiren Hatice Nur Öz de şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Öğretmen lisesinin mevcut öğrencileri mezun olana kadar burada eğitime devam edecek. Bizimle birlikte aynı binada imam hatip lisesi öğrencileri de eğitim alacak. Aynı binada iki okulun olması hem bizim, hem imam hatip lisesi öğrencileri için zor olacak. Uygulama, her iki okulun başarısına zarar verecek."

Öğrenciler yaklaşık 2 saat süren eylemin ardından dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!