Ankara trafiğini felç eden çalışma

Güncelleme Tarihi:

Ankara trafiğini felç eden çalışma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2014 01:26

ASKİ’nin, İstanbul Yolu Akköprü kavşağında başlattığı ‘ana iletim su hattı’ çalışması nedeniyle kesilen yol, trafiği felç etti. Uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik durma noktasına geldi.

Haberin Devamı

Altyapı çalışması nedeniyle İstanbul Yolu, Yenimahalle Köprüsü’nden itibaren trafiğe kapatıldı. Felç olan trafik nedeniyle Gimat Köprüsü’ne kadar uzun araç kuryukları oluştu. Sürücülerin Yenimahalle Köprüsü’nden itibaren Hipodrom iskikametine yönlendirildiği belirtilirken, trafikte bekleyen sürücüler ise, “Bu tür çalışmaları gece saatlerinde yapmalılar. Bu sıcağın altında bizi burada bekletmeye hakları yok. İşimizden oluyoruz, trafiği bir an önce açsınlar” diye tepki gösterdi.

Ankara trafiğini felç eden çalışma
KAVGA ÇIKTI YARIM KALDI

ANLAŞMAZLIK YÜZÜNDEN YARIM KALMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Ankara Hürriyet’in ‘Kavga çıktı yarım kaldı’ haberiyle gündeme gelen Varlık Mahallesi Tanzimat Caddesi’ndeki ana akım su hattı çalışması, taşeron firma ve müteahhit firma arasında çıkan anlaşmazlık sebebiyle yarım bırakılmıştı. Tanzimat Caddesi’ndeki çalışmanın bitmesinin ardından, geriye kalan kısmın tamamlanması için Akköprü Mevkisi’nde de çalışmalar başlatıldı.

Haberin Devamı

ÇALIŞMALAR 9 GÜNDE TAMAMLANACAK

Altyapı çalışmasıyla ilgili ASKİ Genel Müdürlüğü’nce yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Yolu ile Varlık Mahallesi’nin içinden geçen Tanzimat Caddesi kesiştiği noktada 8–15 Temmuz tarihleri arasında trafik akışının tek şeritten sağlanacağını belirtildi. Mamak ve Keçiören’in bir kısmını, Altındağ’ın ise tamamını besleyen içme suyu hattına paralel olarak alternatif bir hattın daha yapımının gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
“Yaklaşık 1,5 milyon kişinin içme suyu ihtiyacının karşılandığı mevcut ana iletim boru hattına paralel olarak bir yeni hattın yapımı daha gerçekleştiriliyor. Kullanımdaki içme suyu hattında herhangi bir arıza oluşması durumunda bölge halkının su kesintisine maruz kalmaması için alternatif yedek olarak döşenen iletim hattının anında devreye girmesi amaçlanmaktadır. Söz konusu yol üzerinde gerçekleştirilecek olan içme suyu boru hattı döşeme çalışmaları nedeniyle trafik 9 gün süreyle tek şeritten sağlanacak.”

ALTERNATİF YOLLAR

“Boru döşeme çalışmaları kapsamında sürücüler, İvedik Caddesi, Hipodrom caddesi, Mevlana Bulvarı (Konya Yolu), Akköprü Kavşağı, Tanzimat Caddesi güzergahlarını kullanabilir. Geçici olarak verilen bu rahatsızlıktan dolayı üzgünüz. Başkentlilerin bu konuda bizlere anlayış göstererek yardımcı olacaklarını umut ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!