Kuşcağız’ın kurdelesini Başbakan kesti

Güncelleme Tarihi:

Kuşcağız’ın kurdelesini Başbakan kesti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2014 01:33

Büyükşehir Belediyesi’nin, Keçiören’e inşa ettiği Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’nin açılışını yapan Başbakan Erdoğan, “Bu tür eserlere ihtiyacımız var. Bunların yaygınlaşması özellikle gençliğimizin, ailelerin kendilerine ait özgüvenini artıracaktır” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Keçiören’deki Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’nin kurdelesini, Başbakan Tayyip Erdoğan kesti. Türkiye’nin en büyük aile yaşam merkezi olduğu belirtilen merkezin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ev sahipliği yaptı. Açılışta düzenlenen iftar yemeğine Başbakan Erdoğan, bakanlar, milletvekilleri ile çok sayıda ilçe sakini katıldı. Büyükşehir Belediyesi Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’nin tüm vatandaşlara hizmet üreten bir sosyal belediyecilik anlayışını gösterdiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

ÖZGÜVENİ ARTIRACAK

“Bu hizmet anlayışı hem Ankara’da hem tüm Türkiye’de yaygınlaştı, yaygınlaşıyor. Bugün Keçiören’de Kuşcağız Mahallesi’nde bugüne kadar inşa edilmiş en büyük Aile Yaşam Merkezi’ni açıyoruz. Bu bina, Selçuklu mimarisi ile inşa edilerek hem Keçiören’e hem Ankara’ya gerçekten çok farklı bir hava kattı. Yüzme havuzları, spor tesisleri, eğitim ve eğlence imkanlarıyla bu merkez, bölgedeki kardeşlerimizin her türlü ihtiyacını giderecek, eğitimlerine, boş vakitlerini değerlendirmelerine çok önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu tür eserlere ihtiyacımız var. Bunların yaygınlaşması özellikle gençliğimizin, ailelerin kendilerine ait özgüvenini artıracaktır.

Haberin Devamı

ÇOK BÜYÜK ÇİLELER ÇEKTİLER

Buraya gelirken bana Kuşcağız’ın eski halini anlattılar. Bildiğiniz gibi daha birkaç yıl öncesine kadar tamamen gecekondulardan oluşuyordu. 1960’larda ve 70’lerde köylerinden göç eden binlerce vatandaşımız buralara derme çatma gecekondular inşa ettiler ve uzun yıllar buralarda çok büyük çileler çektiler. Şu anda baktığınızda farklı bir Kuşcağız ve Keçiören görüyorsunuz. 40 yıl boyunca derme çatma evlerinde terk edilmişlik hissi ile yaşayan insanlar şu anda lüks, sağlam ve sağlıklı dairelerde yaşıyor. Yollarıyla parklarıyla, Aile Yaşam Merkezleriyle her türlü imkandan istifade ediyorlar. Bu eser Keçiöeren’e hayırlı uğurlu olsun.”

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK AİLE YAŞAM MERKEZİ

Aile yaşam merkezlerinden 180 bin kişinin faydalandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise merkez ile ilgili şu bilgileri verdi: “Bugün açacağımız Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi ile birlikte 8’inci aile yaşam merkezimiz hizmete girmiş oluyor. Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi, Türkiye’nin en büyük aile yaşam merkezidir. Merkezin yaklaşık 50 bin metrekare açık ve peyzaj alanı, 26 bin metrekare kapalı inşaat alanı ile 9 bin 450 metrekare teras alanları var. İdari bölümünün yanında kafeterya, bowling, masa tenisi bilardo ve üç ayrı sinema salonundan oluşan bin 600 metrekarelik eğlence merkezi, bin 500 metrekarelik ve 350 kişilik yemek salonu, bünyesinde kurs ve spor odaları bulunuyor. İnternet kafeden, güzellik salonuna, bilardodan çocuk odasına kadar 2 bin 700 metrekarelik hanımlar lokali bulunuyor. Bay ve bayan yüzme havuzları, 3 bin 750 metrekarelik spor kompleksleri, masa tenisinden boksa kadar dört dörtlük 2 bin 600 metrekarelik alana sahip gençlik merkezi var. 400 metrekarelik engelliler merkezi, 150 metrekarelik yaşlılar lokali, 160 araçlık kapalı, 151 araçlık açık otoparkı mevcut. İçerisinde amfi tiyatrodan yürüyüş yollarına kadar 49 bin 655 peyzaj alanı ile Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi her yaş ve kesimden Başkentlinin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayarak, binlerce kişinin buluşma adresi olacak inşallah.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!