Bulgaristan Türkçe 112 Acil Yardım Hattı kurdu

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristan Türkçe 112 Acil Yardım Hattı kurdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2014 15:11

Bulgaristan Avrupalı Türklerin yaz tatili için Türkiye’ye giderken kullandıkları geçiş güzergahında ücretsiz 112 acil yardım hattı kurdu.

Haberin Devamı

Hat aracılığı ile Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye giden yolculara seyahatleri süresince güvenlik, sağlık, itfaiye hizmetlerine kadar her türlü ihtiyaçlarına yardımcı olunuyor. Bulgaristan'ın Türkçe 112 acil yardım hattı uygulaması Trakya Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü resmi İnternet sitesinden yapılan açıklamayla duyuruldu.

Bulgaristan Türkçe 112 Acil Yardım Hattı kurdu

Kapıkule Gümrük Müdürlüğü'nün İnternet sitesi sayfasında yapılan yazılı açıklamada, yaz sezonunun gelmesiyle birlikte Avrupa’nın çeşitli şehirlerinden Türkiye’ye gidenler başta olmak üzere, Bulgaristan topraklarından karayoluyla seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, herhangi bir asayiş sorunu yaşamaları veya acil yardıma ihtiyaç duymaları halinde hattı aradıklarında Türkçe yardım talebinde bulunabilecek.

Haberin Devamı

Ayrıca 112 hattına sadece çağrı bırakılması halinde bile telefonun arandığı nokta GPS ile tespit edilecek. Ardından Bulgar güvenlik güçleri tarafından o noktaya acil güvenlik yardımı ulaştırılacak. Bu hizmet yaz sezonu boyunca devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!