Kocaoğlu iftar yemeğinde konuştu

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu iftar yemeğinde konuştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2014 11:19

İZMİR Büyükşehir Belediyesi kentin Kuzey bölgesinde yer alan ilçe muhtarlarına iftar yemeği verdi.

Haberin Devamı

Yemekte konuşan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye olarak Soma'da hayatını kaybeden 301 aileye verilmek üzere AFAD'a para yatırdıklarını, 15 gün geçmesine rağmen yardımın ailelere ulaştırılmadığı belirterek, mübarek ramazan ayında bir an önce yardımların ulaştırılmasını istedi. Kocaoğlu yeni ulaşım sistemi hakkındaki eleştirilere de değinerek, "Daha proje ortaya çıkmadan yaptıkları haksız eleştirileri de kendilerine iade ediyorum. Çocuk doğmadan zıbın biçildi" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu kentin Kuzey bölgesinde yer alan ilçe muhtarlarına iftar yemeği verdi. Tarihi Havagazı Fabrikasında düzenlenen iftara CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve bürokratlar katıldı. Başkan Kocaoğlu toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni ulaşım sistemi hakkında sorulan soruya Kocaoğlu, "Yeni düzenlemenin başlamasından sonra gelen bütün eleştirilerin ve önerilerin başımızın üstünde yeri var. Bütün ekiplerimiz alarm konumunda. Nerede problem varsa koşturup gidermeye çalışıyoruz. Ama proje daha uygulanmadan 10 gün önce projenin aleyhinde değerlendirme yapan kişi, kurum ve basın organlarını da adil olmaya davet ediyoruz. Daha proje ortaya çıkmadan yaptıkları haksız eleştirileri de kendilerine iade ediyorum. Çocuk doğmadan zıbın biçildi. Tabi ki üzüldük ama işimize bakıyoruz. 10 yıldır hiçbir vatandaşımızın aleyhine karar almadık. Böyle bir lüksümüz yok. Ulaşım fiyatlarını düşürmek, konforlu, hızlı bir şekilde işlerine, alışverişlerine, akrabalarına gitsin istiyoruz. Birinci hedefimiz trafik sıkışıklığını önlemek ve yolları rahatlatmaktır. İlk haftanın verileriyle bunları başardık. Yeni doğan çocukta olduğu gibi birçok sıkıntı olacaktır. Bu sistemin mükemmelleşmesini sağlayacağız. Ana hedeflerimizden bir tanesi de raylı sistemin payını arttırmaktır. Bir haftalık yaptığımız uygulama içinde lastik tekerlekli payı yüzde 69'dan yüzde 65'e çıkarttık. Raylı sistemin payı da yüzde 30'a çıktı. Ayrıca vapurlar çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Haberin Devamı

'ARAÇ SAYISI DÜŞTÜ, TRAFİK RAHATLADI'

Haberin Devamı

Yeni sistemle taşıma sisteminin hızlandığını aktaran Kocaoğlu, otopark sorunu olan bölgelerde ceza yazma yetkililerinin olmadığı için emniyete de iş düştüğünü söyledi. Kocaoğlu, "Bu uygulama 'arabanın içinde oturayım, biraz geç gideyim' demedikten sonra zamanla yarışan, işine gücüne koşturarak giden insanlar için ideal. Eski uygulama ile yeni uygulama arasında yüzde 30'a kadar farklılık var. Araç sayısı düştü, trafik rahatladı. Dolayısıyla taşıma sistemi de hız kazandı. Dünyanın neresine giderseniz gidin büyük kentlerde aktarma var. Metro'da, otobüste var. Vatandaşlarımıza tercih imkanları sunduk. 90 dakika uygulamasından zaten fazla para almıyoruz. Yolda yürüyen, araba kullanan vatandaşlarımızın kullandığı akaryakıttan tasarruf ediliyor. Okulların kapanması nedeniyle acemilik dönemini bitireceğiz. Zamanlamasının doğru olduğuna inanıyoruz. Okullar açılana kadar çalışmalar sürecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

SOMA'YA YAPILAN YARDIMLAR YERİNE ULAŞSIN

İftarın açılmasından sonra muhtarlara seslenen Kocaoğlu, yeni ulaşım sitemini anlattı. Yeni ulaşım sisteminde mağdur olan engelliler için özel araçlarla taşınacağını aktaran Kocaoğlu, ulaşıma da yakın zamanda zam yapmayacaklarını açıkladı. Kocaoğlu, "Soma'da maden ocağında şehit olan 301 maden işçimizi anarak onlara rahmet diliyorum. Biz karınca kararınca cam sakızı çoban armağanı, 301 ailemize 2 bin tl yardım etmek üzere AFAD fonuna 602 bin lira para yatırdık. Şehit olan kardeşlerimizin ailelerine mektuplarla hem taziye ve baş sağlığı dileklerimiz hem de 2 bin tl adlarına yatırılmak üzere AFAD'a verdiğimizi bildirdik. Biz bu işlemi 20 haziranda yaptık. Yani bugün itibariye 15 günden fazla süre geçmiştir. AFAD hala paraları hesaplara geçmemiştir. Burada vatandaşlarımız AFAD'a müracaatlarında 'bütün yardımlar toplandıktan sonra dağıtılacaktır' gibi gerekçe sunulmaktadır. Bunu da taktirlerinize bırakıyorum. AFAD'ın bu mübarek ramazan günü bizim karınca kararınca yapmak istediğimiz yardımları bir an evvel 301 ş
ehidimizin yakınlarına ulaştırılmasını diliyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!