IKEA OTELi

Güncelleme Tarihi:

IKEA OTELi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2014 10:20

DÜNYANIN mobilya devi Ikea’nın Çin’deki mağazaları otele benze­meye başladı. Ikea’yı ziyaret eden Çinli müşteriler mağazadaki yatak ve koltukların üzerinde dinlenerek neredeyse tüm günleri geçiriyor.

Haberin Devamı

İSVEÇLİ mobilya üreticisi Ikea’nın başı Çin’deki müşterileriyle dertte. Mobilya modellerini müşterilerin denemesine izin veren Ikea’nın Çin’deki mağazaları otellerle yarışmaya başladı. Ikea’nın Pekin mağazasını ziyaret eden Çinli müşteriler, mağazadaki yatak, koltuk ve sandalye gibi ürünlerin üzerinde saatlerce vakit geçirmeye başladı. İşi abartan bazı müşterilerse Ikea mağazalarının içinde bulunan restoranda yemek yedikten sonra yatak odası mobilyalarının bulunduğu alana giderek saatlerce uyuyor. Ikea, bu durum karşısında şirket stratejesi olarak Çinli müşterlerini uyarmıyor.

GERÇEK TEST
Müşterilerse Ikea mağazasının bu misafirperver halinden oldukça memnun görünüyor. 53 yaşında Tana adındaki bir müşteri, Ikea mağazalardaki teşhir mobilyalarının kullanılmasını oldukça normal karşıladığını ve her geldiğinde neredeyse tüm gününü burada geçirdiğini söylüyor. Ikea’nın Pekin mağazası müşterisi Mr.Han ise bu mağazaya gelebilmek için 5 saat araba kullandığını belirterek, “Geldikten sonra en az 8 saatimi mağazada geçiriyorum. Alacağım eşyaları gerçekte olduğu gibi deniyorum. Böylece satın aldığım eşyalarda sürprizle karşılaşmıyorum” şeklinde konuşuyor.

Haberin Devamı

45 MİLYON MÜŞTERİ
ÇİN’deki Ikea mağazaları geçen yıl 45 milyon müşterinin ziyaret etmesiyle rekor kıran markalar arasında yer yer aldı. Ikea’nın Çin’deki perakende yöneticisi Angela Zhu, Ikea’nın sadece Pekin mağazasının haftaiçi 15 bin haftasonuysa 30 bin müşterinin ziyaret ettiğini ifade ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!