Robotlar Foxconn'u işgal ediyor, işçiler için işsizlik tehlikesi kapıda

Güncelleme Tarihi:

Robotlar Foxconnu işgal ediyor, işçiler için işsizlik tehlikesi kapıda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2014 06:06

Apple’ın eylül ayında beklenen yeni nesil akıllı telefonu iPhone 6'nın robotlar tarafından üretileceği açıklandı.

Haberin Devamı

Apple‘ın iPhone, iPad ve diğer pek çok cihazının üretimini üstlenen Foxconn fabrikasında radikal bir değişime gidiliyor. Bir süredir test aşamasında olan robotları iPhone 6'nın üretimine vermeye hazırlanan Foxconn yönetimi, yeni bir dönemin kapılarını aralıyor.

Foxconn’un CEO’su Terry Gou konuyla ilgili yaptığı açıklamada Apple’ın robotlardan faydalanacak ilk şirket olacağına dikkat çekerken, iPhone 6‘nın da robot elinden çıkacak ilk telefon olacağını belirtti. 10 bin robotun faaliyete geçeceğini dile getiren Gou, bu robotların maliyetinin 20 bin ila 25 bin dolar arasında olduğunu söyledi.

Ortalama 300 bin akıllı telefonu üretebilecek kapasitede olan robotların test aşamasında sona gelinirken, robotların başka şirketlere satılmayacağı belirtildi. Gou, robot sayısının halihazırda Foxconn’un ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu dile getirirken, Foxconn’un iPhone 6 üretimi için geçici 100 bin işçi alacağını daha önceden açıklamış olması da kafaları karıştırıyor. Zira telefonu üreten makine ile insan arasındaki etkileşimin nasıl sağlanacağı ve daha da önemlisi yakın gelecekte robotların sayıca artarak emektar iPhone üreticilerinin işsiz kalması da söz konusu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!