Gazze'den önce roket atıldı, sonra uçurtma uçuruldu

Güncelleme Tarihi:

Gazzeden önce roket atıldı, sonra uçurtma uçuruldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2014 16:01

İsrail, Hamas'ın roket saldırılarına yanıt olarak Gazze Şeridi'ne yönelik hava operasyonu düzenledi.

Haberin Devamı

İsrail ordu sözcüsü Avihai Aderaa, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail ordusu, ülkenin güneyine füze atılmaya devam edilmesine karşılık, Hamas Hareketi'nin güçlerine ve çıkarlarına yönelik askeri operasyon başlattı" ifadelerini kullandı.

Gazzeden önce roket atıldı, sonra uçurtma uçuruldu

İsrail'in düzenlediği hava saldırısından sonra Filistin bayrağı renklerinde uçurtma uçurulduğu görüldü.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne karşı başlattığı operasyonun kara harekâtını da kapsadığı belirtildi.

Aderaa Twitter'dan yaptığı başka bir paylaşımda, "İsrail askerleri Gazze Şeridi sınırında kara kuvvetlerini yoğunlaştırdı çünkü operasyon kara harekâtını da içeriyor. Yedek birliklerin çağrılması hazırlıkları tamamlandı" dedi.

Haberin Devamı

Gazzeden önce roket atıldı, sonra uçurtma uçuruldu

İsrail ordusunun, operasyonu gelişmelere göre aşamalı olarak dozu yükseltilecek şekilde planladığını kaydeden Aderaa, Hamas'ın ciddi bir çıkmazda olduğunu ve tehditlerinin içinde bulunduğu durumdan kaynaklandığını ileri sürdü.

AFP’nin haberine göre İsrail'in, Gazze'nin farklı bölgelerine hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarda yedisi çocuk olmak üzere 17 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazzeden önce roket atıldı, sonra uçurtma uçuruldu

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre ise İsrail, savaş uçakları, deniz kuvvetlerine ait hücumbotlar ve top atışıyla düzenlediği 60'tan fazla saldırıda, Gazze'nin farklı bölgelerindeki 33 noktayı hedef aldı.

İsrail deniz kuvvetlerine ait hücumbotlar, Gazze'nin orta kesiminde Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait bir askeri alanın yanı sıra başka bir noktaya da saldırdı.

Gazzeden önce roket atıldı, sonra uçurtma uçuruldu

Haberin Devamı

İsrail savaş uçakları ve topçu birlikleri, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait bir askeri alanın yanı sıra 3 eve, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun, Beyt Lahiya ve Cebaliya beldelerinde bir araba parkı, ev ve değişik 7 noktaya, Gazze'nin doğu ve kuzeyinde 2 ev ile 9 değişik hedefe saldırı düzenledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!