Di Stefano hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Di Stefano hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2014 20:00

Real Madrid Kulübü Onursal Başkanı Alfredo Di Stefano, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Kalp krizini atlatamayan Di Stefano, yaklaşık 45 saat komada kaldıktan sonra vefat etti. Gregorio Maranon Hastanesi ilgilileri, Di Stefano'nun öldüğünü resmen duyurdu. Real Madrid'de, 1953-1964 yılları arasında futbol oynayan ve uzun süre kırılamayan rekorlara imza atan Di Stefano, daha sonra iki dönem (1982-1984 ve 1990-1991) takımın teknik direktörlüğünü yapmıştı.

Di Stefano hayatını kaybetti


Futbolculuğu döneminde 5 Avrupa kupası ve 8 lig şampiyonluğu kazanan Di Stefano, 2000 yılında şu anda da kulüp başkanı olan FlorentinO Perez tarafından Real Madrid'in onursal başkanı unvanına layık görülmüştü. Arjantin kökenli olan ve geçmişte hem Arjantin hem de İspanya milli takımlarının formalarını giyen Di Stefano, futbol dünyasına damga vuran isimlerden biri olarak tanınıyordu.

Di Stefano'nun ölümü

Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez, 88 yaşında hayata veda eden kulübün onursal başkanı Alfredo Perez için "O, Real Madrid'i dünyanın en büyük kulübü haline getirdi" dedi. "Teşekkürler Alfredo, tüm zamanların en iyisi" yazılı bir panonun asılı olduğu Santiago Bernabeu Stadı'ndaki salonda basına açıklama yapan Perez, "Asla gelmeyeceğini düşündüğümüz bir gündü. Tüm zamanların en iyisi ve Real Madrid'in en büyük futbolcusu bizi bıraktı. Ama sonsuza kadar yaşayacak. Büyük bir üzüntü yaşıyoruz" diyerek duygularını ifade etti. Di Stefano'nun, futbolun ve Real Madrid tarihini değiştirdiğini belirten Perez, şöyle devam etti:

"Alfredo, Real Madrid'i dünyanın en büyük kulübü haline getirirken, Real Madrid de onu futbolun bir efsanesi yaptı. Alfredo dünya çapında bir kişilikti. Real Madrid'i dünyanın en çok sevilen kulübü yaptı. Bu kulübe ve futbola büyük değerler kattı. Kulübün attığı her ileri adıma eşlik etti ve bizim en heyecanlı dönemlerimizde yanımızda oldu. Teşekkürler Alfredo. Benim için her anlamda tüm zamanların en iyisiydi. Özellikle sahada bıraktığı değerlerle her zaman hatırlanacaktır. Onsuz asla bugünkü Real Madrid olmazdı. Real Madrid'in en büyük büyükelçisi oldu. Bizler şimdi onu gelecek nesillere taşıyacağız."

Di Stefano'nun son zamanına kadar futboldan ve Real Madrid'den konuştuğunu söyleyen Perez, "Alfredo, Madridliler asla seni unutmayacak. Ruhun sonsuza kadar Real Madrid ile yaşayacak" diye konuştu. Di Stefano'nun forma giydiği Real Madrid'in, 8 lig ve 5 Avrupa kupası ve 1 kıtalararası kupa kazandığını ifade eden Perez, efsanevi futbolcunun "Süper Altın Top" ödülünü alan dünyadaki tek futbolcu olduğunu ve FIFA tarafından 20. yüzyılın en büyük futbolcusu olarak seçildiğini hatırlattı. Konuşmanın ardından Frank Sinatra'nın "My Way" şarkısı eşliğinde Di Stefano'ya ait bir video gösterilirken, başkan Perez'in gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Basın açıklamasına Emilio Butragueno gibi bazı Real Madridli eski futbolcular da katıldı. Alfredo Di Stefano'nun naaşının yarın Santiago Bernabeu Stadı'na getirileceği ve şeref tribününe konulacağı bildirildi. Naaşın, yarın saat 10.30 dan itibaren son kez veda etmek isteyenlere açılacağı da duyuruldu.

GALATASARAY VE FENERBAHÇE'DEN Dİ STEFANO İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Haberin Devamı

Real Madrid'in efsanevi futbolcusu ve Onursal Başkanı Alfredo Di Stefano'nun hayata veda etmesinin ardından Fenerbahçe ve Galatasaray'dan başsağlığı mesajı yayımlandı. Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın taziye mesajı şöyle; "Real Madrid'in efsanevi futbolcusu ve Onursal Başkanı Alfredo Di Stefano'nun yaşama veda ettiğini üzülerek öğrenmiş bulunuyorum. Dünya futbolunun bu acı kaybı için üzüntülerimizi belirtir, tüm sporseverlere ve sevenlerine başsağlığı dilerim."

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü ise şu ifadeleri kullandı;
"Real Madrid Kulübü'nün efsane futbolcusu ve Onursal Başkanı Alfredo Di Stefano, 88 yaşında hayatını kaybetti.
Alfredo Di Stefano'nun vefatından duyduğumuz derin üzüntüyü paylaşır, sevdikleri, yakınları ve Real Madrid Kulübü'ne başsağlığı dileklerimizi iletiriz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!