Soma esnafı nefes alabilsin

Güncelleme Tarihi:

Soma esnafı nefes alabilsin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2014 01:34

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, 301 madencinin öldüğü facia sonrası iş apamaz hale gelen Somalı esnafın kredi borçlarının yapılandırılması istemiyle, TBMM Başkanlığı’na yasa önerisi verddi.

Haberin Devamı

Esnaf ve sanatkar alacaklarını tahsil edemeyince işletme sermayelerinin eridiğini, kredi borçlarını ödeyemediğini vurgulayan Özel, “Facianın ardından bazı bankalar esnafın borçlarında 3- 6 ay erteledi. Ancak bu yeterli değil. Hükümet gereken önemleri anlamazsa, esnafımız daha büyük sıkıntıya girecektir” diye konuştu.

İşlem yapılmasın

Özel, yasa önerisinde esnafın Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne borçlarının 1 yıl ödemesiz 2 yıl süreyle faizsiz yapılandırılmasının öngörüldüğünü belirterek şöyle dedi:

“Ayrıca, 1 Temmuz 2014 itibariyle kullandırılmış kredilerin günü gelmiş ya da gelmemiş tüm taksitlerinin de düzenlemelerin kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren birer yıl faizsiz ertelenmesi öngörülüyor. Krediler için Soma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ile bankaların yapmış olduğu takip masrafları ile temerrüt faizi ile ertelenen kredilerden dolayı doğacak gelir kayıplarının tamamının Hazine tarafından karşılanması öngörülüyor. Ertelenen borçlar için daha önce başlatılmış bulunan yasal takip işlemlerinin, herhangi bir işleme gerek kalmaksızın erteleme süresi sonuna kadar durması ve bu süre içerisinde yeni takip başlatılamayacağı hükme bağlanıyor. Bu kanun teklifi ile Somalı esnafımızın bir nebzede olsa nefes alacağına inanıyorum.”

Haberin Devamı

Soma esnafı nefes alabilsin

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!