Üniversitede sınav sonucu isyanı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede sınav sonucu isyanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2014 16:09

İzmir’de, Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu hazırlık sınıfı öğrencileri final sınavından şaibeli bir şekilde kaldıklarını ve var olan kur sisteminin doğru uygulanmadığını öne sürerek bu durumu basın açıklamasıyla protesto etti.

Haberin Devamı

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Dokuzçeşmeler Kampüsü’nde toplanan sınav mağduru 200 öğrenci, Yabancı Diller Yüksekokulu’nda basın açıklama yaptı. Öğrenciler, emek verdikleri bir yıl sonunda final sınavlarına girdiklerini, bu sınavlara giren 4 bin 800 öğrenciden 4 bininin başarısız olduğunu öğrendiklerini belirterek,şu açıklamada bulundu:
"Bu kadar öğrencinin başarısız olmasının eğitim sistemiyle alakası yokmuş gibi gösterilmesi yetmiyormuş gibi, okul tarafından dayatılan para tuzağıyla karşı karşıya kaldık. Ayrıca final sınavına girmeden önce 80-90 olan not ortalamamız final sınavından sonra beklemediğimiz şekilde 60-65’e düştü. Çoğu arkadaşımız sınava girdikten sonra soruların basit olduğunu belirterek, sınıfı geçtiklerini düşünüp memleketlerine, evlerine döndüler. Ancak sonuçlar açıklanınca şok yaşayıp bütünleme sınavı için geri gelmek zorunda kaldılar. Bize bir yılda verdiği eğitimle başarıyı sağlayamayan Yabancı Diller Yüksekokulu, bütünleme sınavı öncesinde açmış olduğu bir haftalık kursla başarıyı sağlayacağını düşünüyor. Ayrıca bu kurs için bizlerden 125 TL para isteniyor. Okul yönetimi bu durumda para kazanmanın fırsatını kolluyor. Ancak bizler bu okulun müşterisi değil öğrencisiyiz. Eğitim hakkımız için geldiğimiz bu üniversitede müşteri konumunda olmak istemiyoruz."

Haberin Devamı

Ardından Yabancı Diller Yüksekokul Müdürlüğü’ne dilekçe veren öğrenciler, final ve son modül sınavının tarafsız bir şekilde öğrenci öğretmen gözetimi ile okunup değerlendirilmesini, 80 olan geçme notunun 70’e düşürülmesini, dilbilgisi, yazma, dinleme, konuşma sınavlarının sonuçlarının ayrıntılı bir doküman şeklinde verilmesini, bütünleme sınavı öncesi yapılan kurs nedeniyle alınan paraların geri ödenmesini istedi.

BAKMADAN GEÇME!