Sözleşme bitti ‘güvenlik’ gitti

Güncelleme Tarihi:

Sözleşme bitti ‘güvenlik’ gitti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2014 01:33

Çankaya Belediyesi’nde görev yapan güvenlik şirketinin sözleşmesinin sona ermesi, parkların ve belediye binalarının başıboş kalmasına neden oldu. Görevi sona eren bazı güvenlikçiler park ve binalarda ‘gönüllü’ olarak görev yaptıklarını iddia ederken, Çankaya Belediyesi konu ile ilgili olarak, “2 Ağustos’tan itibaren yaklaşık 200 güvenlik görevlisini, görev yerlerine dağıtmış olacağız” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi’nin mevcut güvenlik şirketiyle olan sözleşmesinin sona ermesiyle, belediyede ‘özel güvenlik’ görevlisi kalmadı.
İki aylık yeni ihale sürecinde hiçbir özel güvenlik görevlisi kalmayan Çankaya Belediyesi’nde, görevi sona eren bazı güvenlikçiler park ve binalarda ‘gönüllü’ olarak görev yapmayı sürdürüyor.
İlçenin simgesi olan Kuğulupark başta olmak üzere Kurtuluş, Ahlatlıbel, Çansera gibi parklarda güvenlik görevlisinin yer almaması Başkentlilerin tepkisine neden oldu. Bazı vatandaşlar, parklarda kendilerini güvensiz hissettiklerini dile getirerek, “Çocuklarımız ve torunlarımızla parka gitmek oldukça tehlikeli hale geldi. Parkların kapkaççı ve tinercilerle dolma ihtimali bizi oldukça korkutuyor” dedi.

AMAÇ İŞE SAHİP ÇIKMAK

İşlerine son verilen güvenlik personelinden bazıları parkların başıboş kalmaması ve yeniden işe alınma umuduyla gönüllü olarak çalıştıklarını söyledi ve ekledi: “Amacımız işimize sahip çıkarak vatandaşların parklarda güven içinde zaman geçirmesini sağlamak.”
Belediyede özel güvenlik görevlisinin yer almadığı ve bazı yerlerde güvenliğin ‘gönüllü’ kişilerce sağlandığı iddialarıyla ilgili Ankara Hürriyet’e konuşan Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç, şu ifadeleri kullandı:
“30 Mart seçimlerinin ardından belediyeyi devraldık. Güvenlik şirketiyle olan ihale süresi bitti. Doğru bir ihale yapmak istedik. Tabi bunun için 2 aylık bir süreç gerekiyor. İhalemiz şu an askıda. 2 Ağustos’tan itibaren yaklaşık 200 güvenlik görevlisini, görev yerlerine dağıtmış olacağız.”

Haberin Devamı

KADROLU GÜVENLİK GÖREVLİLERİ VAR

Sevinç, “Belediye binası ve parklarda hiçbir özel güvenlik görevlisinin yer almadığı” iddialarına da şu yanıtı verdi:
“Belediye binası ve Lozan Park’taki güvenliğimizi kendimiz sağlıyoruz. Belediyemizin kadrolu güvenlik görevlileri vazifelerini sürdürüyor. Ayrıca ihale süreci tamamlanana kadar doğrudan teminle geçici güvenlik görevlisi alımı yaptık. Süreç normal şekilde işliyor.”

ZAAFİYET İDDİALARI

Kızılay’daki Çankaya Belediyesi Hizmet Binası’nda dahi güvenlik görevlisi olmadığını ve gönüllüler tarafından bu görevin yerine getirilmeye çalışıldığını öne süren bir güvenlik personeli, “Çankaya’nın göbeğinde güvenlik görevlisinin bulunmadığı bir siyasi bina olabileceğine inanamıyoruz. Gönüllü olarak çalışan arkadaşlar da yetkisiz olduğu için bazı durumlarda çaresiz kalıyor. Vedat Dalokay Nikah Salonu’nda da büyük bir güvenlik zaafiyeti var. Nikah salonunda daha önce hırsızlık ve yaralama gibi birçok olay yaşandı. Arka tarafın Kurtuluş Parkı olması nedeniyle büyük bir güvenlik açığı var. Buranın güvenliğini 10 kişi bile zor sağlardı, şimdi bir kişi dahi yok. Umarım büyük olaylar olmaz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!