Mühendislik öğrencileri teknoparkta buluştu

Güncelleme Tarihi:

Mühendislik öğrencileri teknoparkta buluştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2014 14:50

Uyumsoft'un kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi ile birlikte düzenlediği ‘Uyumsoft Akademi Yaz Stajı Okulu’ projesine Türkiye’nin 14 üniversitesinden, bilgisayar, bilişim, yazılım, matematik ve endüstri mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrenciler katıldı.

Haberin Devamı

Bu yıl 6'ıncısı gerçekleştirilen program kapsamında YTÜ Teknoparkında üretilen uygulamaların ve ar-ge’lerin anlatılması ve bunun sanayi tarafında hangi şirketlerde nasıl uygulandıkları gibi konular ele alınıyor.

YTÜ Teknoparkı hakkında bilgi veren Genel Müdür Dr. Mahmut Karaman, Teknopark'ta 200’e yakın firmada, 3 bine yakın Ar-Ge mühendisinin çalıştığını söyledi. Karaman, "Üniversite sanayi işbirliği kapsamında, ileri teknoloji ürünleri konusunda çalışmalar yapılıyor. Çağımızda, patent çok önemli. Ülkemiz, son 5- 10 yılda patent sayısında ciddi artış gösterdi ve göstermeye devam ediyor. Aynı zamanda projesi olan sizin gibi gençlerimize Kuluçka Merkezi'mizde ofis imkanı başta olmak üzere her türlü altyapıyı sağlıyoruz" dedi.

Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder da yaz staj okulu projesi kapsamında sadece teorik değil, aynı zamanda Teknoparktaki bazı şirketlerin ar-ge projelerinin incelenmesi ile çeşitli sanayi firmalarında uygulamalarının yerinde gözlemlenmesi içeriğinin de bulunduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!