Ozon Tabakasını Koruma Onur Madalyası Türkiye'nin

Güncelleme Tarihi:

Ozon Tabakasını Koruma Onur Madalyası Türkiyenin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2014 11:04

Montreal Protokolünün uygulanmasında başarılı ülkeler arasında yer alan Türkiye'ye Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) tarafından "Avrupa ve Orta Asya Bölgesel Ozon Ağı Ozon Tabakasını Koruma Onur Madalyası" verildi.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin 1991'de taraf olduğu "Ozon Tabakasını İncelten Maddelere Dair Montreal Protokolü" ile ilgili ulusal ve uluslararası çalışmalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda izleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ozon tabakasını incelten maddelerin azaltılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Türkiye'de üretimi yasak olan ozon tabakasını incelten maddelerin ithalatına yönelik çok sıkı kota önlemleri uygulanıyor. 2009 yılında başlayan kota uygulamasının ardından bu maddelerin ithalatına izin verilen miktar 15 bin ton iken şu anda 2 bin 300 ton. 2015 yılında ise sadece servis amaçlı ithalat hariç tamamen sonlandırılacak.

Türkiye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda Montreal Protokolü'nün uygulanmasında yürüttüğü başarılı çalışmalar sonucunda 2012 yılında da aldığı "Avrupa ve Orta Asya Bölgesel Ozon Ağı Ozon Tabakasını Koruma Onur
Madalyasına" bu yıl da layık görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!