Boko Haram'ın elinden kaçmayı başardılar

Güncelleme Tarihi:

Boko Haramın elinden kaçmayı başardılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2014 10:09

Nijeryalı yetkililer Boko Haram’ın geçen ay Borno eyaletinde kaçırdığı kızlardan 63’ünün örgütün elinden kaçmayı başardığını ve evlerine döndüklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Kızların nasıl kaçtığıyla ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor ancak yetkililer, örgütün Damboa bölgesine yaptığı saldırı sırasında geride fazla adam bırakmadıkları için kızların fırsat bulmuş olabileceğini belirtiyor.

Bir hükümet yetkilisi Nijerya basınına yaptığı açıklamada, “Kaçışlarıyla ilgili detaylı bir bilgi bulunmuyor ancak Cumartesi günü Damboa’ya gerçekleştirilen büyük saldırı sırasında Allah’ın onlara kaçma şansı verdiğine inanıyoruz” dedi.

Yapılan açıklamada geçen ay kaçırılan kadınlardan hâlen yedisinin Boko Haram’ın elinde bulunduğu belirtildi.

Damboa’daki olaylarda 12 Nijerya askeri ve 5 polisi ile 50 kadar Boko Haram militanının öldürüldüğü bildirildi. Saldırı sırasında hayatını kaybeden sivillerin sayısı ise net değil.

Örgüt geçtiğimiz Nisan ayında ise 276 kız öğrenciyi kaçırmıştı. Olayla birlikte ABD Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama dâhil pek çok ünlü ismin katıldığı “Bring Back Our Girls” (Kızlarımızı geri getirin) kampanyası başlatılmıştı. Kaçırılan kızlardan yalnızca 57’si örgütün elinden kaçmayı başarırıken 219 kız öğrenciden hâlen bir haber alınamıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!