Dahi mi, şanslı mı?

Güncelleme Tarihi:

Dahi mi, şanslı mı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2014 01:08

Penaltılar için kaleci değiştiren Van Gaal taktik ustası olarak alkışlanırken, “Övgü yağdıranlar elenselerdi ne derdi” sorusu da soruluyor. Tecrübeli hoca, çıkardığı kaleciye durumu maçtan önce söylemediğini belirtti.

Haberin Devamı

DÜNYA Kupası çeyrek finalinde penaltılara giden Hollanda-Kosta Rika maçında, 120. dakikada kaleci değişikliği yapan Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Louis Van Gaal, penaltı kurtarsın diye koyuna aldığı Tim Krul’un başarısının keyfini sürüyor. Bir çok otorite, tecrübeli çalıştırıcının isabetli bir değişiklik yaptığını belirtirken, aksi düşüncede olanlar da şu saptamayı yapıyo: “Krul penaltı kurtarmasa, bu kez de Van Gaal’e, ‘Güvenip ilk 11’e koyduğun kaleciyi neden çıkarıp, topa dokunmamış yedek kaleciyi sahaya sürüyorsun eleştirileri yapılacaktı. Futbol sonuç oyunu olduğu için, kazanan Van Gaal haklı.”

ASIL KALECİYE SÖYLEMEMİŞ

Konuyla ilgili konuşan Van Gaal, kararı maçtan önce verdiğini söyledi ve “K.Rika’nın Yunanistan ile penaltılara giden maçını analiz ettik. Tim Krul, köşelere iyi uzanan bir kaleci olduğu için onu seçtim. Yaptığımız çalışmaların karşılığını aldık” dedi. Ayrıca Van Gaal, bu kararını dikkati dağılmasın diye maç öncesi Cillessen’e söylemediğini belirtti.

Haberin Devamı

MESLEKTAŞLARI NE DİYOR?

1990’da Ahmet Suat da yaptı

Van Gaal doğru yaptı

Güvenç KURTAR

Penaltı kurtaran kaleci olduğu zaman aynı şeyleri biz de yapıyoruz. Van Gaal doğru bir iş yaptı. Kalecilerin bir çoğu penaltıda topa vurulmadan hareket ediyor. Bazıları ise bir köşeye yatmayıp bekliyor. Mert böyle kurtarıyor.

YERİNDE BİR HAMLE

Rıza ÇALIMBAY

Van Gaal çok akıllı hareket etti. İkinci kaleci oldukçe zeki ve penaltı karşılamada usta. Van Gaal bu özellikleri bilerek değişikliğini yaptı. Takımda çok iyi penaltı kullananlar da olunca, sonuç olumlu oldu.

KAZANDIĞI İÇİN HAKLI!

Mehmet ÖZDİLEK

1990 yılında Sarıyer-Trabzonspor maçında bu değişikliği Ahmet Suat Özyazıcı da yapmış, kaleci Müller’i çıkarıp Yaşar’ı almış, Yaşar Duran da penaltı kurtarmıştı. Van Gaal kararını maç öncesi vermiş. Kazandı.

KÖŞELERİ BİLDİ

Hikmet KARAMAN

Van Gaal maçı daha önce kafasında oynamış. Adamın deneyimi çok güçlü. Bu kaleci bize karşı oynamış müthiş bir kaleci. Atılan bütün köşeleri bildi. Tam penaltıcı kaleci. Van Gaal’in felsefesi oyuncularının çok yönlü olmasını ister.

Haberin Devamı

‘KÖŞENİZİ BİLİYORUM’ DEMİŞ

Hollanda’nın K. Rika’yı 4-3 yenmesinde başrol oynayan kaleci Tim Krul, FIFA’nın internet sitesinde yer alan açıklamasında, “Kosta Rika’nın Yunanistan’a karşı oynadığı maçı izledim ve ona göre hazırlandım. Kosta Rikalılara, nereye vuracaklarını bildiğimi söyledim. Aynı taktiği daha önce Lampard’a karşı da denemiş ve kurtarmıştım” dedi.

Çıkarılan kaleci nasıl etkilendi?

KALECİLER NE DİYOR?

Kaleci her şeye hazırdır

Engin İPEKOĞLU

Van Gaal’in hareketini normal karşılıyorum. Bir teknik adam her şeyi hesap eder. Mutlaka bu konuyu her iki kaleci ile de paylaşmıştır. Paylaşmasa da kaleciler buna hazırlıklıdır. Bu nedenle olumsuz olarak karşıladıklarını düşünmüyorum. Oyundan çıkarılan kalecinin psikolojik yıkım yaşadığını sanmıyorum.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ OLAN KAZANMAK

Hayrettin DEMİRBAŞ

Futbolcularını çok iyi tanıdığı için Van Gaal böyle bir karar verdi. Oyuna giren kalecinin moral motivasyonu üst seviyedeydi. Bu da rakibi baskı altına aldı. Oyundan alınan kalecinin psikolojisine bu değişiklik negatif etki etmez. Çünkü önemli olan kazanmak.

Çıktı diye ezilmemiştir

Nezihi BOLOĞLU

Kim ne derse desin Van Gaal haklıdır. Çünkü Hollanda turu atladı. Sorumluluk aldı ve yaptığı değişiklik sonuç getirdi. Bu durum oyundan çıkarılan kalecinin psikolojisini etkilemez. Çünkü bir hata yaptığı için çıkarılmadı. Sadece teknik direktör taktiksel takdir hakkını böyle kullandı. Eziklik hissedeceğini zannetmem.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!